Lemmikkieläimet

Lemmikkieläinten pitäminen on sallittua useimmissa kiinteistöissä, kunhan ne eivät aiheuta häiriötä tai vahingoita asuntoa. Ammattimainen koirien, kissojen tai muiden eläinten kasvattaminen tai hoitaminen ei ole sallittua asunnoissa. Kotieläimien pesu kiinteistön yleisissä tiloissa (sauna ja pesutupa) on kielletty.

Järjestyslain mukaan koira ja kissa on pidettävä kytkettynä yleisellä alueella, myös talon pihamaalla. Lemmikkieläimen omistajan täytyy huolehtia siitä, että eläin ei pääse puremaan tai säikyttelemään ihmisiä tai aiheuttamaan muuta vaaraa tai vahinkoa.

Lemmikkiä ei saa päästää lasten leikkialueelle tai sen läheisyyteen. Jos lasten hiekkalaatikon hiekka joudutaan vaihtamaan lemmikkieläimen jätösten takia, vaihtokustannukset veloitetaan lemmikkieläimen omistajalta. Lemmikin ulkoiluttajan on välittömästi korjattava pois eläimen kulkuväylille jättämät ulosteet. Myös muut lemmikkieläinten aiheuttamat vahingot korvaa eläimen omistaja. Koira ei myöskään saa jatkuvalla haukunnalla häiritä asukkaita.

Luonnonvaraisten eläinten ruokinta parvekkeilla ja kiinteistön piha-alueella on kielletty.

Last updated byPäivi Peltola