Muita ohjeita

Huolto

Kiinteistönhoitaja on avainasemassa kiinteistön ylläpidon tehtävissä. Hän huolehtii monista asumiseen ja asunnon korjauksiin liittyvistä käytännön asioista.

Kiinteistönhoitaja vastaa piha-alueista sekä vesi-, viemäri-, lämmitys-, ilmastointi- ja sähköjärjestelmien toiminnasta. Kiinteistönhoitaja myös korjaa vioittuneita vesi- ja viemärilaitteita, vaihtaa vesi- ja lämpöjohtojen tiivisteitä, avaa tukkeutuneita viemäreitä ja avaa oven avaimensa unohtaneille.

Päivystävät kiinteistönhoitajat tekevät työajan jälkeen ja viikonloppuisin kiireellisiä huolto- tai korjaustöitä.

Kiinteistönhoitajien yhteystiedot löydät alla olevasta linkistä sekä oman kiinteistösi ilmoitustaululta.

Kiinteistönhoitajien yhteystiedot

Jätehuolto ja jätteiden lajittelu

Jätteiden syntymistä on tarkoituksenmukaista pyrkiä vähentämään. Syntynyt jäte saadaan parhaiten hyötykäyttöön lajittelemalla se niille osoitettuihin jäteastioihin.

Jätteiden onnistunut lajittelu on kaikkien yhteinen etu, sillä se vähentää jätehuollon ja asumisen kustannuksia sekä ympäristön kuormitusta.

Jätteiden lajitteluohje

Waste sorting instructions

Инструкции по сортировке бытовых отходов

Katso linkistä klikkaamalla lajitteluun liittyviä videoita:

Luukuta Oikein! Energiajätteen lajittelu

Luukuta Oikein! Biojäte

Luukuta Oikein! Sekajäte

Tarkemmat tiedot jätehuollosta ja jätteiden lajittelusta löydät PHJ:n sivuilta. PHJ:n palvelu- ja lajitteluneuvonta vastaa arkisin klo 9-15 numerossa 03 871 1766.

Paloturvallisuus

Palovaroittimet

Vuokranantaja vastaa siitä, että vuokralaisen muuttaessa asunnossa on pelastustoimilain velvoittama toimintakuntoinen palovaroitin. Palovaroittimen puhdistus ja pattereiden vaihtaminen on vuokralaisen vastuulla. Palovaroitimen toiminta on testattava kerran kuukaudessa ja paristo vaihdettava kerran vuodessa, esimerkiksi kansallisena paloturvallisuuspäivänä 11.2. Vakuutusyhtiö voi vahinkotapauksissa kieltäytyä korvauksesta, mikäli palovaroittimen toimintakuntoa ei ole pidetty yllä.

Palovaroitin asennetaan siten, että se reagoi tulipalosta aiheutuneeseen savuun mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Palovaroitin on asennettava vähintään 50 sentin etäisyydelle seinästä ja nurkista huonetilan korkeimpaan kohtaan, eli kattoon. Mikäli huoneisto on kaksikerroksinen, pitää palovaroitin olla molemmissa kerroksissa. Myös huoneistopinta-alan jokaista 60 neliömetriä kohden tulee olla oma palovaroittimensa.

Kynttilät ja avotuligrillit

Roihukynttilöiden ja avotuligrillien käyttö parvekkeella on kielletty.
Älä koskaan jätä kynttilää palamaan valvomatta ja käytä kynttilöiden alla vain palamattomia alustoja. Huolehdi myös siitä, ettei liekki pääse sytyttämään esimerkiksi verhoja.

Huomioi myös:

Tupakointi vuoteessa ja vaatteiden kuivattaminen saunassa ovat paloturvallisuusriskejä.
Käsittele palovaarallisia aineita ohjeiden mukaisesti.
Tutustu etukäteen talon poistumisteihin ja opettele niiden käyttöä.
Hanki alkusammutin (esim. sammutuspeite) ja harjoittele sen käyttöä.

Last updated byPäivi Peltola