Perhepuiston kuhinaa ja monipuolista tekemistä

Launeella liikutaan! Näin monipuolisia harrastuspaikkoja ei ihan joka alueelta löydy – lisäksi Monitoimitalo Lähde ja Kauppakeskus Valo tarjoavat lisää tekemistä vapaa-ajalle.

”Keskuspuiston harrastuspaikoilla voi tehdä melkein mitä vain – pelata palloa, kuntoilla, skeittailla ja skuuttailla!”

Laune – tuo eteläisen Lahden keskus tarjoilee monipuolista puuhailtavaa aina urheilusta shoppailuun. Launeen valtteja on sijainti keskustan kupeessa, vain noin kahden kilometrin päässä keskustavilinästä. Toisaalta reilun kilometrin päässä Launeesta sijaitsevalta rautatieasemalta tai vierestä kulkevaa moottoritietä pitkin sujahtaa helposti pidemmillekin retkille!

Launeen keskuspuisto on yksi Lahden parhaista harrastuspaikoista – keskuspuistosta löytyy muun muassa parkour- ja skeittiparkit, padelkentät, minigolfrata sekä ulkokuntosali. Pallopelien ystäviäkään ei ole unohdettu, sillä Launeen keskuspuistossa pääsee pelaamaan sekä jalkapalloa että koripalloa ja löytyypä alueelta niin keila- kuin jäähallikin!

Perheen pienimmille Launeen Perhepuiston leikkipaikka on kuin unelma. Liukumäkien ja kiipeilytelineiden ohella puistosta löytyy linna satumaisiin leikkeihin sekä liikennepuisto pikkukuskien kurvailuun. Keskuspuiston alueelta löytyy myös paljon muuta jännittävää tutkailtavaa, muun muassa arboretumin kasviviidakossa sekä sorsalammen ympäristössä. Myös Puksu-kaupunkijuna pysähtyy perhepuiston parkkipaikalla.

Ostokset hoituvat Launeessa kätevästi Lidlissä, Prismassa tai K-Citymarketissa. Lisäksi alueella on useita pienempiä kauppoja, ravintoloita ja huoltoasemia. Launeen Suurkirppiksellä ja huonekaluliikkeissä pääsee tekemään löytöjä – alueelta löytyy lisäksi myös terveysasema, kirkko, kirjasto, eläinlääkäri ja apteekki. Launeella on myös Kauppakeskus Valo.

Nuorille Laune tarjoaa harrastuspaikkojen ohella paljon koettavaa. Monitoimitalo Lähde valmistui Launeeseen keväällä 2020 ja siitä on muodostunut alueen yhteisöllinen ja toiminnallinen keskus. Lähteestä löytyy päiväkotitilojen lisäksi myös nuorisotila, jossa nuoret voivat viettää vapaa-aikaansa. Nuorisotilassa järjestetään myös ohjattua harrastustoimintaa, erilaisia teematapahtumia ja live-musiikki-iltoja!

Launeella on useampia päiväkoteja ja kouluja ja alueen asuinrakennukset ovat pääasiassa pientaloja. Myös iäkkäämmille asukkaille Laune tarjoaa mukavan kodin – alueella on turvallista liikkua ja aktiviteetit pitävät mielen ja kehon virkeänä!

KATSO LAUNEEN KOTIMME

2 km
keskustaan

Ihana perhepuisto

Palvelut lähellä

Hyvät ostosmahdollisuudet

Katso kartalta