Nastolan kylämäinen tunnelma valloittaa

Nastolan kylämäisessä tunnelmassa lepäävät niin mieli kuin sielukin. Vain 15 kilometrin päässä Lahden keskustasta sijaitseva Nastolan kirkonkylä on oivallinen asuinalue luonnonrauhasta ja pikkukylän tunnelmasta nauttiville.

 

”Matka Nastolasta Lahden keskustaan taittuu vain kymmenessä minuutissa."

Salpausselän harjut ovat Nastolan ydinmaisemaa – koko kirkonkylä on itseasiassa rakentunut harjun laelle! Harjujen lisäksi Nastolan kirkonkylän luontomaisemaa värittävät ihastuttavat järvet Iso-Kukkanen ja Pikku-Kukkanen. Kirkonkylän Hevosniemen uimarannassa voikin pulahtaa vilvoittavalle uinnille metsäretken yhteydessä.

Nastolasta pääsee helposti pujahtamaan pidemmillekin retkille – raiteita pitkin matka taittuu helposti Lahden tai Kouvolan suuntaan, sillä Nastolasta Lahden keskustaan matkaa vain kymmenessä minuutissa. Lisäksi Nastolasta on helppo hurauttaa liikkeelle myös autolla ohitse kulkevaa Valtatie 12:ta pitkin.

Nastolan yksi tunnetuimmista maamerkeistä on liikuntakeskus Pajulahti, jossa pääsee harrastamaan ja lomailemaan vaikka koko perheen voimin. Pajulahden seikkailupuistossa, fatbike-poluilla tai sup-lautojen päällä temppuilevat mielellään niin isot kuin pienetkin sporttailijat. Taiteenystäviä puolestaan ilahduttaa Nastolasta löytyvä Taidekeskus Taarasti, jonka vaihtuvat näyttelyt tarjoilevat kulttuurielämyksiä monissa eri muodoissa.

Nastolasta löytyy muutamia ravintoloita ja kahviloita, ruokaostokset puolestaan hoituvat kätevästi Lidlissä, S-Market Nastolassa tai ABC Nastolan yhteydessä sijaitsevassa kaupassa. Kirkonkylästä löytyy myös kampaamo- ja terveydenhuoltopalveluita sekä koirapuisto karvaisten kavereiden temmellykseen.

Nastola on tunnettu komeista kartanoistaan, joita löytyy lähialueilta useampia. Vanhankartanon puistosta löytyy mukava leikkipuisto lapsille ja Koiskalan kartanomiljöössä puolestaan pääsee aistimaan luomumaatilan tunnelmaa lampaineen, kanoineen ja perunapeltoineen.

Kirkonkylän lapset viihtyvät Laulurastaan ja Kisaharjun leikkialueiden kiipeilytelineissä ja päivisin Aurinkorinteen ja Rakokiven päiväkodissa. Isommat lapset opiskelevat Kirkonkylän, Kukkasen ja Rakokiven peruskouluissa, joihin polkaisee hetkessä miltä puolelta Nastolaa hyvänsä.

KATSO NASTOLAN KOTIMME!

10 minuutin junamatka Lahden keskustaan

Mukavia leikkipaikkoja

Luonto lähellä

Lämmin kylämäinen tunnelma