Kotoilijamme kertoo: asukkaan edut tekevät arjesta parempaa

Puuhakas ja aktiivinen Kotoilijamme Risto on alkujaan paluumuuttaja. Kun Risto lähti aikoinaan Hämeenlinnaan opiskelemaan, hän ajatteli, ettei koskaan palaisi Lahteen. Toisin kuitenkin kävi – Lahdessa Ristoa vetivät puoleensa etenkin laadukkaat palvelut, eläväinen elämänmeno ja hyvä sijainti. Myös luonto- ja liikuntapalvelut ovat Riston mukaan Lahdessa vertaansa vailla. 

Lahden Talojen asukkaana Risto on viihtynyt jo noin kymmenen vuotta. Hänellä riittääkin paljon hyvää sanottavaa vuokranantajasta.  

 

Monipuolista ja mukavaa yhdessä tekemistä 

Riston arjessa riittää vauhtia – hänen on helppo lähteä hiihtoladuille suoraan kotiovelta tai suunnata kaupungin ytimeen kahvihetkelle tai kauppareissulle. Riston päivät täyttyvätkin nopeasti monipuolisesta puuhasta ja hän kertoo, ettei tavallinen kaurapuuron makuinen arki sovi hänelle lainkaan. 

Myös yllätyksiä ja seikkailuja on Riston matkalla riittänyt. Lahden Talojen asukkaana apua on kuitenkin ollut aina helposti saatavilla – esimerkiksi huoltopyynnöt on helppo tehdä ja tarvittavat toimet tai korjaukset ovat aina onnistuneet nopeallakin aikataululla. 

Kiinteistönhoitajien kanssa on helppoa asioida. Vaikka heillä on työn alla runsaasti muutakin asiaa, silti aikaa ja ratkaisuja on aina löytynyt minunkin asiaani, Risto kertoo. 

Lahden Talojen asukasyhdistykset tarjoavat jäsenilleen myös monenlaista yhteistoimintaa talkoista kesän avajaisiin ja syksyn juhlista risteilymatkoihin. 

Meillä oli kerran liikuntailtapäivä Vierumäellä ja olemme käyneet myös yhteisillä asukasyhdistyksen järjestämillä retkillä, tarkentaa Risto. 

Hyvät peruspalvelut ja mahtavat lisäedut 

Monessa mukana ollut ja tarkkanäköinen Risto pohtii, että Lahden Talojen verkkopalvelut toimivat hyvin asukasviestintään ja tarvittava tieto on vaivattomasti saatavilla. 

Asukas saa apua ja neuvoja asiakaspalvelusta puhelimitse, verkossa ja vierailemalla Lahden Talojen toimistolla. Kauppakeskus Trion palvelutorin toimisto on auki vierailuille tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9–15 ja torstaisin klo 9–12. 

Risto kertoo, että Lahden Talojen asukasedut ovat kannustavia. Hän on hyödyntänyt muun muassa remontointia varten asukkaille tarjolla olevan sisustuspakin tarvikkeita. Lahden Talojen pitkäaikaisia asukkaita palkitaan myös erilaisilla asumiseen liittyvillä eduilla asumisvuosien mukaan. 

Edun voi käyttää vaikkapa uuteen jääkaappiin. Jos haluaa panostaa kunnolla esimerkiksi Smegin design-kaappiin, voi sellaisenkin hankkia – käyttää hankintaan palkitsemisedun ja maksaa ylijäävän osuuden itse, Risto mainitsee. 

Ristolle toimivat palvelut, kuten kodin huolto, ovat erityisen tärkeitä, mutta asukasyhteisön ja yhteisöllisen naapurihengen rakentajina tärkeimpiä ovat arkisen kohtaamiset.   

Naapurustossa meidän tulee arvostaa ja kunnioittaa toinen toisiamme ja luoda yhdessä hyvää ja sopuisaa arkea. Kaikkia ei ole pakko rakastaa, mutta on hyvä tulla toimeen, Risto täsmentää. 

 

 

Vanha mies

Risto on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo, millaista on asua Lahden Talojen kodissa.

Blogi