Kotoilijamme kertoo: Koti kivenheiton päässä kampukselta

 

Kupliva Kotoilijamme Jenni asuu ihanan valoisassa kodissaan kivenheiton päässä Niemen kampusalueelta. Järjestely onkin erinomainen, sillä Jenni opiskelee neljättä vuotta sosionomiksi LAB-ammattikorkeakoulussa.  

Kampusalueen läheisyys tekee arjesta sujuvaa – omalta kotiovelta pääsee muutamassa minuutissa kampukselle ja takaisin kotiin. Se onkin Jennille tärkeää, sillä kotona odottelee karvaisia kissaystäviä, jotka kaipaavat silittelyä ja leikkihetkiä jatkuvalla syötöllä. 

 

 

Koti on Jennille paikka, jossa saa olla täysin oma itsensä. 

 

– Kotona saan levätä, leikkiä karvapalleroideni kanssa ja pelata vaikka videopelejä, jos huvittaa. Kotona kukaan ei ole sanomassa miten pitää olla ja se on ihanaa, Jenni sanoo. 

Kotinsa parhaina puolina Jenni pitää hyvin suunniteltua kompaktia keittiötä sekä lasitettua parveketta, jossa voi istuskella kahvikuppi kädessä ja katsella maailman menoa. 

Koti on Jennin elämässä tasapainottava elementti. Monessa mukana oleva tekijänainen lataa kotona akkuja, jotta elämä pysyy hallinnassa työ- ja opiskelukiireidenkin keskellä.  

Laatikkotehtaankadun opiskelijatalossa on panostettu siihen, mikä opiskelija-arjessa on tärkeää. Jenni kertookin, että talon käytävillä vallitsee yhteisöllinen tunnelma – naapureiden kanssa moikkaillaan ja vaihdetaan kuulumisia, kysellään opiskelujen etenemisestä ja tsempataan opintopisteiden haalimisessa. 

Laatikkotehtaankadun asukkailla on käytössään myös monitoimitiloja, joissa voi viettää iltaa pelaillen biljardia tai pingistä, tai varata tilan omaan käyttöön vaikkapa kaveriporukan peli-iltaa varten.  

– Kyllä opiskelijaelämä talossamme näkyy ja kuuluu, ja se on pelkästään hyvä asia! Tunnen monia naapureitani opiskelujen kautta ja onkin helpottavaa tietää, että naapurissa asuu tuttuja, Jenni sanoo. 

 

 

Asuinalueena Mukkula on mainio – etenkin aktiivisille touhuajille! Mukkulasta löytyy komea kartano ja sen puistoalue, jossa viettää mielellään piknik-hetkiä tai pulahtaa uimaan Vesijärveen. Tärkeintä alueessa Jennille on se, että kotiovelta avautuu monia erilaisia maisemia. 

– Ehdottomasti parasta on se, että kotoa pääsee niin keskustan vilinään kuin luonnonrauhaankin hetkessä. Sijainti on opiskelijalle aivan täydellinen, Jenni kertoo. 

Alueen helminä Jenni pitää kaunista Kampusraittia ja Laatikkotehtaankadun asuintalojen värikkäitä parvekkeita, jotka tuovat iloa ja piristystä harmaimpaankin arkipäivään. Väreillä on Jennille väliä myös kodin sisäpuolella. 

– Kotini on keltainen, kotoisa kissojeni valtakunta. Pidän minimalistisesta sisustustyylistä ja siitä, että koti on helppo pitää puhtaana. Väreillä ja tekstiileillä saa tuotua paljon kodikkuutta muuten vähäeleiseen sisustukseen, Jenni toteaa. 

 

Jenni on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo, millaista on asua Lahden Talojen kodissa.

Blogi