Kotoilijamme kertoo: Sisustusvinkkejä kaiken kokoisiin koteihin

Lahden Talot tarjoaa laadukasta asumista ja huolehtii, että asuntojen varustelu vastaa arjen ja asukkaiden tarpeisiin.  

Koti on monelle paikka, jossa voi rentoutua ja nauttia arjen touhuista – on siis tärkeää, että kodin sisustus myös miellyttää silmää. Lahden Talojen asukkaille tarjoama sisustuspakki sisältää laajan valikoiman erilaisia maaleja ja tapetteja, joiden avulla kodin sisustusta voi muokata omaan silmään sopivaksi. Lahden Talojen kodeissa on hyvät lähtökohdat jokaiselle sisustajalle.  

Pastellinvärisiä ja kirkkaita maaleja purkeissa, kaksi pensseliä päällä.

Helposti hyvää ilmettä kotiin 

Kodin sisustukseen saa helposti hyvää ilmettä erilaisilla kaluste- ja materiaalivalinnoilla sekä lisäämällä persoonallisuutta omaan tyyliin sopivilla koriste-esineillä. Viihtyisä koti tuntuu helposti kotoisalta ja sinne on mukava kutsua vieraita. 

Nappaa tästä vinkkimme helppoon kodin sisustamiseen: 

 1. Unelmoi Pinterestissä
  Hyvä lopputulos lähtee aina liikkeelle suunnittelusta – inspiraatiota voit hakea esimerkiksi visuaalisen työkalun Pinterestin avulla. Pinterestissä voit luoda valmiita kokonaisuuksia, joiden avulla voit hahmottaa, minkälainen tyyli sopii juuri sinun kotiisi.
 2. Suunnittele ja hahmottele paperilla
  Kun tiedät minkälaista ilmettä haluat kotiisi luoda, voit hahmotella halutun lopputuloksen paperille. Hahmottelemalla on helpompi päättää hyllyjen ja taulujen paikat ja sopiva kohta ruokapöydälle, sohvalle ja muille isommille kalusteille.
 3. Tutustu sisustuspakkiin
  Lahden Talojen sisustuspakin laaja maali- ja tapettivalikoima tarjoavat hyvän paletin erilaisia sisustusratkaisuja pieneen pintaremonttiin. Tutustu palveluun: https://lahdentalot.fi/Asukasopas/sisustuspakki/.
 4. Hae väriliuskoja kaupasta ja mallaile värejä kotona
  Inspiraatiota omaan makuun sopiviin väri- ja materiaalivalintoihin voit hakea väri- ja materiaalikarttojen avulla. Väriliuskoja voit käydä kysymässä rakennus- ja maalaustarvikeliikkeistä ja kangastilkkuja kangaskaupoista.
 5. Tutki kierrätysryhmiä, kolua kirppareita
  Sisustaminen ei vaadi aina suuria resursseja – kalusteet voit hankkia käytettynä kirpputoreilta tai erilaisten vaihtorinkien kautta. Kotoilijamme Jenni kertoo hankkivansa suuren osan kalusteistaan käytettynä.– Ruokapöytäni oli todellinen löytö – sen sain mukaani vain parilla kymmenellä eurolla, Jenni kertoo ilahtuneena.
 6. Rakenna sisustusta pikkuhiljaa
  Kalusteiden ja koriste-esineiden asettelu on helppoa tehdä vaiheittain. Kun rakennat sisustusta pikkuhiljaa, huomaat mitkä valinnat toimivat omaan kotiin parhaiten. 

 

Kotoilijamme Jenni on hyödyntänyt omassa sisustuksessaan vaihtuvaa värimaailmaa. Muutoin mustavalkoista kotia virkistävät vaalea puu ja vaihtuvat kausivärit.  

Sisustuksen alkaessa kyllästyttää on helppo tuoda uutta ilmettä vaihtamalla koristetyynynpäälliset uuteen tai järjestelemällä kalusteet uusille paikoille, Jenni kertoo. 

Myös parveketta voi sisustaa – se toimii samalla tilan tuntua luovana lisähuoneena.  

– Parvekkeelle mahtuvat hyvin puutarhakalusteet, koriste-esineet ja vaikka istutuspenkki hyötykasveille, Jenni huomioi. 

Näillä vinkeillä pääset helposti alkuun kodin luomisessa kotoisaksi – omaan tyyliin sopivaksi!

 

 

Jenni on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo, millaista on asua Lahden Talojen kodissa.