Muuttajan vinkkilista – näistä asioista muuttajan ei tarvitse huolehtia

Lahden Taloilta löytyy sopivia koteja niin opiskelijoille, perheille kuin senioreillekin. Listasimme asioita, jotka tekevät muutostasi astetta sujuvampaa. Katso listasta, mistä asioista sinun ei Lahden Talojen asukkaana tarvitse huolehtia!

 

Muutto uuteen kotiin on aina jännittävää – muutamilla vinkeillä saat päivän sujumaan hymyssä suin.

 

Lahden Talot on Lahden seudun suurin vuokranantaja. Yli 7 000 asunnon valikoimasta löytyy varmasti myös juuri sinulle sopiva koti. Kun oikea asunto on löytynyt ja vuokrasopimus tehty, on aika valmistautua muuttoon. Näillä vinkeillä muuttosi sujuu mutkattomasti ja ilman ylimääräisiä hikoiluja!

 

1. Muista sopimukset

Muista päivittää uuteen osoitteeseesi sähkösopimus, vakuutukset ja tee muuttoilmoitus. Muutto on hyvä hetki myös kilpailuttaa sopimuksia, joten sopimusten tutkailu kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen varsinaista muuttopäivää. Lahden Talojen asukkaana vuokraasi sisältyy ilmainen nettiyhteys, eli verkko pelaa heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

 

Pakkaa mukaan vain asiat, joita oikeasti tarvitset ja kierrätä, myy tai lahjoita ylimääräiset tavarat uusiin koteihin.

2. Karsi turhat tavarat – mukaan vain tarpeellinen

Muutto on hyvä hetki hankkiutua eroon käyttämättömistä tavaroista ja vaatteista, jotka ovat lojuneet vaatekaapin perällä jo hyvän tovin. Aloita pakkausurakka ajoissa, niin säästyt viime hetken hikoilulta! Hanki muuttolaatikot ja merkitse täysiin laatikoihin niiden sisältö – näin laatikot on helppo kantaa uudessa kodissa jo valmiiksi oikeisiin paikkoihin. Lahden Talojen asukkaana voit tilata muuttopaketin yhteistyökumppaniltamme edulliseen sopimushintaan.

 

Omat tavarat tekevät asunnosta kodin – Lahden Talojen asukkaat voivat ilmaisen sisustuspakin avulla maalata tai tapetoida asuntoon oman näköistä tyyliä.

3. Kodista oman näköinen

Kodin pitää paitsi tuntua myös näyttää omalta! Lahden Talot tarjoaa asukkaidensa käyttöön ilmaisen sisustuspakin, jonka avulla kotiin saa tuotua omaa persoonallista otetta pienen pintaremontin keinoin. Sisustuspakki sisältää laajan valikoiman erilaisia maaleja ja tapetteja, joiden avulla kodin pinnat muovautuvat näppärästi omien mieltymysten mukaiseksi.

 

Lahden Talojen asukkaiden asumiseen liittyvät asiat, tärkeimmät yhteystiedot ja varausjärjestelmät on koottu Palvelukanavaan.

4. Palvelukanavalta löydät tärkeimmät tiedot

Kun muutto on käsillä, on aika kirjata ylös tärkeimmät yhteystiedot ja tutkailla palvelutarjontaa. Lahden Talojen asukkaana sinulla on käytössäsi Palvelukanava, johon on koottu tärkeimmät asumiseen liittyvät tiedot. Palvelukanavan kautta voi esimerkiksi varata saunavuoron tai autopaikan, tilata siivouspaketin tai tutustua palkitsemisjärjestelmään. Lahden Talot nimittäin palkitsee pitkäaikaisia asukkaita erilaisin asumisviihtyvyyttä lisäävin palkinnoin. Ensimmäisen palkinnon voit saada jo kahden asumisvuoden jälkeen!

Hyppää pyörän selkään tai varaa yhteiskäyttöauto ja lähde tutustumaan Vesijärven, Salpausselän tai urheilupuiston maisemiin.

5. Naapurusto tutuiksi

Lahdesta löytyy nähtävää ja tehtävää jokaiseen makuun! Muuttopäivän jälkeen onkin mukava napata esimerkiksi kaupunkipyörä alle ja lähteä tutustumaan paikallisiin kohteisiin. Käy ihailemassa komeita maisemia Radiomäen näköalatasanteella, piipahda kuuluisten hyppyrimäkien alastulorinteellä kisapuistossa ja nauti paikallisista herkuista keskustan viihtyisällä ja vilkkaalla toriaukiolla. Bongaa lähin kauppa ja leikkipuisto ja tutustu asuinalueesi lenkkimaastoihin – Lahdessa pääsee nauttimaan niin Salpausselän mäkisistä maastoista kuin rauhoittavista rantamaisemistakin. Jos haluat tutustua asuinalueisiin jo ennakkoon, käy lukemassa artikkelimme Esittelyssä Lahden asuinalueiden helmet.

 

Täyssähköisellä yhteiskäyttöautolla kurvailee kauppareissulle tai päiväretkelle ympäristöystävällisesti.

6. Yhteiskäyttöauto käytössäsi – saatavana myös pakettiauto

Muuttopäivän jälkeen kotiin tarvitsee usein tehdä vielä täsmähankintoja ja jääkaappikin ammottaa usein tyhjyyttään. Lahden Talojen asukkaana voit varata käyttöösi ekologisesti sähköllä kulkevan yhteiskäyttöauton kauppareissua tai pidempiäkin retkiä varten! Yhteiskäyttöautot odottavat valmiina Toriparkissa, BW Towerin ja Sykkeen Prisman parkkihallissa. Voit varata auton käyttöösi koko päiväksi tai vaikka vain muutamaksi tunniksi. Isoja tavaroita, kuten huonekaluja varten voit myös varata käyttöösi pakettiauton.

 

7. Muista muuttopäivän sauna

Mikään ei ole rentouttavampaa, kuin nostaa jalat ylös ja suunnata pitkän muuttopäivän jälkeen löylyihin! Lahden Talojen asukkaana pääset varaamaan oman saunavuoron näppärästi Palvelukanavan kautta tai piipahtamaan taloyhtiön yhteisvuorolle. Lenkkisauna on myös mitä mainioin tapa tutustua naapureihin!

 

8. Vaikuttaa asumiseesi – lähde mukaan asukashallitukseen

Lahden Taloilla halutaan, että asukkaat viihtyvät kotonaan ja naapurustossaan. Asukkaat pääsevätkin osallistumaan yhtiön päätöksentekoon asukashallituksen kautta. Lisäksi asukkaat voivat lähteä mukaan toimikuntatoimintaan – tällä hetkellä Lahden Taloilla on kolme asukastoimikuntaa, jotka suunnittelevat ja toteuttavat monipuolista toimintaa asukkaille. Toimikunnat ovat viime vuosina toteuttaneet asukkaille esimerkiksi päiväretken Korkeasaaren eläintarhaan ja monia yhteisiä tapahtumia.

 

Lahden Taloilla asukkaiden toiveita ja tarpeita kuunnellaan. Omaan asumiseen liittyviin asioihin pääsee vaikuttamaan asukashallituksessa ja -toimikunnissa.

 

Uutiset