Nämä asiat ratkaisevat asunnonvalinnan – katso listaus!

Lahden Taloilla on yli 7 000 asuntoa Lahden seudulla – joskus yksittäinen kodinkone tai sen puuttuminen saattaa ratkaista sen, muuttuuko asunto kodiksi. Lue listauksesta, mitkä tekijät vaikuttavat asunnonvalintaan.

Asukaskokemus on yksi Lahden Talojen tärkeimpiä mittareita. Asukkaille halutaan rakentaa koteja, joissa viihdytään – tämän vuoksi Lahden Talot on panostanut viime vuosina merkittävästi uudisrakentamiseen ja olemassa olevan asuntokannan remontoimiseen. Asumiskokemukseen ja asunnon valintaan vaikuttaa moni asia, niin kodin seinien sisä- kuin ulkopuolellakin. Listasimme asioita, joiden perusteella asukkaamme ovat päätyneet asumaan juuri omiin koteihinsa.

Lahden Taloilta löytyy koteja niin keskustan sykkeestä kuin luonnonrauhastakin.

1. Sijainnista ei tingitä

Asuntomarkkinoilla on vuosikymmeniä toisteltu sijainnin merkitystä – eikä suotta. Sijainti todella näyttäisi pitävän pintansa asunnonvalinnan tärkeänä kriteerinä. Sijainti vaikuttaa arjen sujumisen ja asumisviihtyvyyteen. Lahden Talojen koteja löytyy monipuolisesti hyviltä sijainneilta eri puolelta Lahtea. Esimerkiksi Ahtialan, Hennalan ja Pirttiharjun asuinalueilla luonto aukeaa heti kotiovelta. Paavolassa ja Keskustan alueella puolestaan pääsee nauttimaan palveluiden läheisyydestä ja keskustaelämän helppoudesta.

Jos taas kaipaat rantamaisemiin, kannattaa tutustua Lahden Talojen koteihin Jalkarannassa, Kartanossa tai Möysässä. Näillä alueilla laineiden liplatus kuuluu arkiseen äänimaisemaan ja aamu-uinnille pääsee pulahtamaan, vaikka vuoden ympäri.

Loistavia kulkuyhteyksiä arvostaville oikea osoite löytyy Asemantaustasta. Aktiiviselle liikkujalle puolestaan Launeen harrastuspaikat tarjoavat tekemistä joka lähtöön. Hollolan ja Nastolaan alueet tarjoavat puolestaan kylämäistä tunnelmaa ja rauhoittavia metsämaisemia.

Lahden Talojen asukkaana vuokramaksuusi sisältyy paljon muitakin asumisenkuluja.

2. Omaan lompakkoon sopivat asumiskustannukset antavat tilaa elämälle

Tärkeä asumismukavuuteen vaikuttava tekijä on myös se, kuinka tiukalla budjetilla joutuu vuokranmaksun jälkeen selviämään muista arjen juoksevista kuluista. Järkevä ja omaan lompakkoon sopiva vuokra onkin hyvin tärkeä tekijä asunnon valinnassa.

Lahden Taloilla asuntojen vuokrahinnat pyritään aina pitämään edullisempina kuin yleisen markkinahintatason vuokrat. Vuokramaksun suuruus määritellään tammikuussa ja se pysyy samana koko vuoden – riippumatta kustannusten noususta tai muusta talouden heilahtelusta. Lahden Taloilla vuokraan sisältyy asunnon ohella myös paljon muita asumisen kuluja. Esimerkiksi lämmitys, pesutupa ja nettiyhteys kuuluvat vuokraan, eikä asukkaille koidu niistä lisäkustannuksia.

Lahden Taloilla asuminen on helppo ja talousturvallinen vaihtoehto myös silloin, kun kodissa tarvitaan huoltotöitä. Jos esimerkiksi kodin laitteet vaativat korjausta tai patterit säätöä, vuokralaisen ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä kustannuksista. Lahden Taloilla kiinteistönhoitaja huolehtii monista asumiseen ja asunnon korjauksiin liittyvistä käytännön asioista, kuten lämmitykseen, vesi- ja viemärilaitteisiin, sähkölaitteisiin ja kiintokalusteisiin liittyvistä huoltotöistä.

Vinyylilankkulattiat, keittiön laminaattitasot ja astianpesukoneet tuovat mukavuutta Lahden Talojen asukkaiden elämään.

3. Laadukkaat materiaalit ovat arjen luksusta

Arvostamme usein yksinkertaisia asioita, jotka jollain tavalla helpottavat arkea. Tällaisia ovat muun muassa toimiva huonejärjestys, sopivalle korkeudelle asennetut keittiötasot ja paljon tavaraa sisäänsä vetävät kaapistot. Lahden Talojen uudiskohteissa panostetaan toimivan suunnittelun lisäksi myös laadukkaisiin, kestäviin ja ajattomiin materiaaleihin. Lahden Talojen uudiskohteissa lattiamateriaalina käytettävät vinyylilankut ja keittiön laminaattitasot tuovat mukavuutta jokapäiväiseen arkeen. Lisäksi uudiskohteiden asunnoista löytyy niin induktioliesi kuin astianpesukonekin ja yhteisessä käytössä olevat pesu- ja kuivaushuoneet. Lahden Talojen uudiskohteissa on aina keskimääräistä paremmin varustellut hissit, toimivat verkkoyhteydet ja jätteiden syväkeräysastiat.

Naapuruston turvallisuus ja viihtyisyys ovat tärkeitä tekijöitä asunnon valinnassa.

4. Turvaa naapuriyhteisöstä

Omassa kodissa pitää voida tuntea olevansa turvassa. Lahden Taloilla kotien turvallisuus on keskeinen asia, johon asukaskokemuksen kehittämistyössä panostetaan. Turvallisuutta lisää myös se, että asukkaat tuntevat toisensa. Lahden Talot kannustaakin asukkaitaan järjestämään yhteistä toimintaa, kuten piha- tai istutustalkoita. Useissa taloissa on myös yhteisöllisiä tiloja, joissa asukkaat voivat viettää aikaa esimerkiksi pelaten lautapelejä. Lisäksi asukkaat pääsevät osallistumaan yhtiön päätöksentekoon asukashallituksen kautta.

Lahden Talot kehittää kotiensa turvallisuutta jatkuvasti. Muun muassa hyvä riskienhallinta, suunnittelu, määräaikaistarkastukset, aktiivinen tiedottaminen ja turvallisuus- sekä poistumisharjoitukset kuuluvat yhtiön valmiussuunnitelmaan. Lahden Taloilla voit myös huoletta asua niin pitkään kuin haluat.

Lahden Talojen asukkailla on käytössään ilmainen sisustuspakki, jonka avulla voi helposti vaihtaa asunnon tyyliä vaikkapa maalaamalla tai tapetoimalla.

5. Kodin pitää näyttää ja tuntua omalta

Asunto muuttuu kodiksi viimeistään siinä vaiheessa, kun asukkaat kantavat omat kalusteensa sisään. Pienellä sisustamisella ja ehostamisella asuntoon saa luotua kotoisaa tunnelmaa ja omannäköistä tyyliä. Lahden Talot tarjoaa asukkaidensa käyttöön ilmaisen sisustuspakin, jonka avulla kotiin saa tuotua omaa persoonallista otetta pienen pintaremontin keinoin. Sisustuspakki sisältää laajan valikoiman erilaisia maaleja ja tapetteja, joiden avulla kodin pinnat muovautuvat näppärästi omien mieltymysten mukaiseksi.

 

Lahden Talojen puurakenteinen opiskelijatalo edustaa vastuullista ja ekologista rakentamista, jossa on huomioitu koko rakennuksen elinkaari.

6. Vastuullisuutta ja ekologisuutta vaaditaan myös rakentamiselta

Turvallisuuden lisäksi myös asuntojen vastuullinen rakentaminen on tärkeä tekijä yhä useammalle kodinetsijälle. Lahden Talojen kodit suunnitellaan alusta lähtien mahdollisimman energiatehokkaiksi. Myös perusparannuskohteissa energiatehokkuuden parantaminen on keskeinen lähtökohta. Kaikilla uudiskohteilla on A-energialuokan tunnus, joka on merkki parhaasta mahdollisesta energiatehokkuudesta. Uudiskohteiden katoilla toimivat aurinkopaneelit antavat energiaa esimerkiksi talojen viilentämiseen kesäaikaan. Led-lampuilla sekä laadukkailla ja kestävillä materiaalivalinnoilla puolestaan varmistetaan, että Lahden Talojen kodit kestävät hyvin kulutusta.

Mukkulassa sijaitsevan opiskelijatalon värikkäät lasitetut parvekkeet ovat monelle asukkaalle ja ohikulkijalle päivittäinen ilon aihe.

7. Jotain pientä ekstraa

Lopulta hyvin pienetkin yksityiskohdat saattavat ratkaista sen, että asunto muuttuu unelmakodiksi. Sellainen voi olla vaikkapa astianpesukone – olemme nimittäin kuulleet, että eräälle opiskelija-asukkaallemme astianpesukone muodostui ratkaisevaksi tekijäksi koko asunnon valinnassa. Myös lasitettu parveke, taloyhtiön yhteinen biljardihuone tai parkissa odottava yhteiskäyttöauto saattavat sinetöidä asuntovalinnan.

Taide värittää talojen julkisivua muutamissa Lahden Talojen kohteissa. Esimerkiksi Lahden matkakeskuksen vieressä sijaitsevan Jaksonkadun uudiskohteen julkisivuun on ikuistettu vanhan asemarakennuksen piirroskuva ja puurakenteisen opiskelijatalon julkisivua Svinhufvudinkadulla puolestaan elävöittää veistossommitelma. Taide tulee näin osaksi asukkaiden jokapäiväistä arkea.

Lahden Taloilla pyritään jatkuvasti kehittämään asukaskokemusta – se tarkoittaa, että asukkaiden toiveita pyritään myös toteuttamaan aktiivisesti. Asukkaiden toiveesta Lahden Talot onkin esimerkiksi istuttanut pihoihin kirsikkapuita ja toimittanut asukkaiden käyttöön tarpeet kaupunkiviljelyyn.

 

Uutiset