Seinämaalit ja vesimaksut – tiesitkö, että nämäkin asiat sisältyvät vuokramaksuun

Lahden Talojen asukkaana vuokraan sisältyy paljon asumisen kuluja ja muitakin etuja. Asukkaat voivat esimerkiksi sisustaa kotejaan pintaremontin keinoin – Lahden Talot kustantaa tarvikkeet.

 

Lahden Talojen asukkailla on käytössään ilmainen sisustuspakki, jonka avulla voi helposti vaihtaa asunnon tyyliä vaikkapa maalaamalla tai tapetoimalla.

Lahden Taloilla asuntojen vuokrahinnat pyritään aina pitämään edullisempina kuin yleisen markkinahintatason vuokrat. Vuokramaksun suuruus määritellään tammikuussa ja se pysyy samana koko vuoden – riippumatta kustannusten noususta tai muusta talouden heilahtelusta. Lahden Taloilla vuokraan sisältyy asunnon ohella myös paljon muita asumisen kuluja. Esimerkiksi lämmitys, pesutupa ja nettiyhteys kuuluvat vuokraan, eikä asukkaille koidu niistä lisäkustannuksia.

Useimmista muista vuokranantajista poiketen Lahden Taloilla myös käyttövesi sisältyy suurimmassa osassa asuntoja vuokramaksuun, eikä siitä koidu asukkaalle lisäkustannuksia. Myös niissä Lahden Talojen asunnoissa, joissa vesi ei sisälly suoraan vuokraan, käyttövesi veloitetaan vesimittareiden mukaan. Näin ollen asukas ei maksa kiinteää vesimaksua vaan voi itse vaikuttaa vesimaksun suuruuteen.

Lahden Talojen asukkailla vuokraan sisältyy paljon muitakin etuja. Lisäksi Lahden Talot panostaa vastuulliseen rakentamiseen ja asumisen laatuun, minkä johdosta asukkaat pääsevät nauttimaan esimerkiksi puukerrostalon tunnelmasta ja taideteoksista rakennusten ulkoseinillä.

 


Nämä kaikki asiat sisältyvät Lahden Talojen vuokraan esimerkiksi kaksiossa Paavolassa.

 

Asumisen edut sisältyvät vuokraan

Lahden Talojen asukkailla on käytössään monia asukkaan etuja. Lahden Taloilta voi esimerkiksi saada kodin ilman vakuusmaksua, mikä varmasti tuo helpotusta monen budjettiin. Lisäksi asukkailla on käytössään ilmainen 25 megabitin nettiyhteys.

Lisäksi asukkailla on käytössään ekologisia, täyssähköisiä yhteiskäyttöautoja, joita voi varata helposti ja edullisesti käyttöön esimerkiksi kauppareissua tai pidempää päiväretkeä varten.

Kodin pitää tuntua kodilta – pienellä sisustamisella ja ehostamisella asuntoon saa luotua kotoisaa tunnelmaa ja omannäköistä tyyliä. Siksi Lahden Talot tarjoaa asukkaidensa käyttöön ilmaisen sisustuspakin, jonka avulla kotiin saa tuotua omaa persoonallista otetta pienen pintaremontin keinoin. Sisustuspakki sisältää laajan valikoiman erilaisia maaleja ja tapetteja, joiden avulla kodin pinnat muovautuvat näppärästi omien mieltymysten mukaiseksi.

Lahden Taloilla myös lemmikit toivotetaan tervetulleiksi suurimpaan osaan asuntoja.

 

Lahden Talojen asukkaat viettävät huolto- ja remonttivapaata elämää.

 

Huoltovapaata elämää

Lahden Talojen asukkaat viettävät remontti- ja huoltovapaata elämää, sillä vuokralla asuessa remontit ja korjaukset eivät ole vuokralaisen vastuulla.

Jos esimerkiksi kodin laiteet vaativat korjausta tai patterit säätöä, vuokralaisen ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä kustannuksista. Lahden Taloilla kiinteistönhoitaja huolehtii monista asumiseen ja asunnon korjauksiin liittyvistä käytännön asioista, kuten lämmitykseen, vesi- ja viemärilaitteisiin, sähkölaitteisiin ja kiintokalusteisiin liittyvistä huoltotöistä.

 

Laminaattilattiat ja astianpesukoneet helpottavat arkea ja lisäävät asumisviihtyvyyttä.

 

Asunnoissa lattialaminaatit ja astianpesukoneet

Lahden Talojen uudis- ja perusparannuskohteissa panostetaan toimivan suunnittelun lisäksi myös laadukkaisiin, kestäviin ja ajattomiin materiaaleihin. Lahden Talojen uudiskohteissa lattiamateriaalina käytettävät vinyylilankut ja keittiön laminaattitasot tuovat mukavuutta jokapäiväiseen arkeen. Lisäksi uudiskohteiden asunnoista löytyy niin induktioliesi kuin astianpesukonekin ja yhteisessä käytössä olevat pesu- ja kuivaushuoneet. Lahden Talojen uudiskohteissa on aina keskimääräistä paremmin varustellut hissit, toimivat verkkoyhteydet ja jätteiden syväkeräysastiat.

 

Puukerrostalossa vastuullisuus kulkee läpi koko rakennuksen elinkaaren.

 

Vuokrallakin voi asua vastuullisesti – ja taiteen ympäröimänä

Lahden Talojen kodit suunnitellaan alusta lähtien mahdollisimman energiatehokkaiksi. Myös perusparannuskohteissa energiatehokkuuden parantaminen on keskeinen lähtökohta. Kaikilla uudiskohteilla on A-energialuokan tunnus, joka on merkki parhaasta mahdollisesta energiatehokkuudesta. Uudiskohteiden katoilla toimivat aurinkopaneelit antavat energiaa esimerkiksi talojen viilentämiseen kesäaikaan. Led-lampuilla sekä laadukkailla ja kestävillä materiaalivalinnoilla puolestaan varmistetaan, että Lahden Talojen kodit kestävät hyvin kulutusta.

Taide värittää talojen julkisivua muutamissa Lahden Talojen kohteissa. Esimerkiksi Lahden matkakeskuksen vieressä sijaitsevan Jaksonkadun uudiskohteen julkisivuun on ikuistettu vanhan asemarakennuksen piirroskuva ja puurakenteisen opiskelijatalon julkisivua Svinhufvudinkadulla puolestaan elävöittää veistossommitelma. Taide tulee näin osaksi asukkaiden jokapäiväistä arkea.

 

 

Uutiset