Tutustu Lahden parhaisiin opiskelija-asuntoihin – tältä näyttää nykypäivän opiskelijataloissa

Lahden Taloilla on yli 7 000 asuntoa, joiden joukosta Lahteen muuttavat opiskelijat löytävät varmasti mieluisen kodin – olipa haussa sitten luonnon rauhaa tai kaupungin sykettä.

 

Lahden Talot haluaa tarjota parasta opiskelija-asumista Lahdessa. Jokaiselle opiskelupaikan saaneelle löytyy asunto Lahden Talojen monipuolisesta asuntovalikoimasta.

– Opiskelijat voivat pelkästään opiskelijoille suunnattujen kohteiden ohella hakea meiltä asuntoa yli 7 000 asunnon valikoimastamme ja löytää sopivan kodin meiltä myös opiskelujen päätyttyä, Lahden Talojen asiakkuusjohtaja Piia Jokiaho toteaa.

Lahti mielletään yhä vahvemmin opiskelijakaupungiksi, eikä suotta. Viime vuosina useampi korkeakoulu, kuten LUT–yliopisto, LAB–ammattikorkeakoulu ja Helsingin yliopiston ympäristötieteellinen tutkimus ovat avanneet toimipisteensä Lahden kampusalueelle aivan keskustan kupeeseen.

Kasvaneen opiskelija-asuntojen kysynnän vuoksi myös Lahden Taloilla opiskelija-asumisen kehittämiseen on viime vuosina panostettu merkittävästi. Lahden Taloilla on useita pelkästään opiskelijoille tarkoitettuja taloja, joissa on pyritty ottamaan huomioon opiskelijoiden toiveet. Lahden Talot on panostanut vahvasti uudisrakentamiseen – opiskelijoiden keskuudessa suurin kysyntä kohdistuu omiin yksiöihin, joita Lahden Talojen asuntokannassa on runsaasti.

– Opiskelijat haluavat kodilta samoja asioita kuin muutkin asunnonhakijat: laatua, rauhaa ja järkevää hintatasoa. Lisäksi opiskelijoiden toiveissa korostuvat asunnon sijainti lähellä keskustaa ja oppilaitoksia sekä asumisen yhteisöllisyys, Jokiaho sanoo.

Lahden Talojen asukkailla on käytössään monia asukkaan etuja. Lahden Taloilta voi esimerkiksi saada kodin ilman vakuusmaksua, mikä varmasti tuo helpotusta monen opiskelijan budjettiin. Lisäksi Lahden Talojen asukkailla on käytössään ilmainen 25 megabitin nettiyhteys sekä täyssähköisiä yhteiskäyttöautoja. Lahden Taloilla myös lemmikit toivotetaan tervetulleiksi.

Koti on usein tärkeä turvapaikka ja uuteen kaupunkiin muutettaessa kodin merkitys korostuu. Asunnonvalinnassa etenkin kodin sijainti ja varustelu mietityttävät ja siksi esittelemmekin nyt Lahden Talojen opiskelijatalot:

 Svinhufvudinkadun puukerrostalo sijaitsee keskustan ja Vesijärven rantamaisemien syleilyssä.

Kartano – puurakenteisen uudiskohteen tuoksua keskustan sykkeessä

Lahden Talot rakennutti viime vuonna opiskelijoille suunnatun puukerrostalon Svinhufvudinkadulle – aivan keskustan ja Vesijärven satama-alueen tuntumaan. Lahden Talojen ensimmäisen puukerrostalokohteen suunnittelussa otettiin huomioon paitsi ympäristönäkökulmat myös opiskelija-asumisen tarpeet. Svinhufvudinkadun uudiskohteen kaikki asunnot ovat mukavan kokoisia yksiöitä ja kodeissa on panostettu laadukkaisiin, kestäviin ja ajattomiin materiaaleihin. Lisäksi kerrostalosta löytyy monitoimitiloja yhteiseen ajanviettoon ja asukkaiden kohtaamiseen.

Tutustu tästä kaikkiin Kartanon alueen koteihimme!

 

Laatikkotehtaankadun opiskelijatalo sijaitsee vain kivenheiton päässä kampusalueesta.

Mukkula – kampuksen kyljessä ja kartanoalueen kainalossa

Mukkulan alueella sijaitseva Laatikkotehtaankadun opiskelijatalo värikkäine parvekkeineen on monen opiskelijan suosiossa – talo sijaitsee kivenheiton päässä kampusalueesta, mutta luonnon helmaankin sukeltaa hetkessä. Mukkulasta löytyy komea kartano ja sen puistoalue, jossa voi viettää hurmaavia piknik-hetkiä tai pulahtaa uimaan Vesijärveen. Laatikkotehtaankadun asukkailla on käytössään myös monitoimitiloja, joissa voi viettää iltaa pelaillen biljardia tai pingistä, tai varata tilan omaan käyttöön vaikkapa kaveriporukan peli-iltaa varten.

Tutustu tästä kaikkiin Mukkulan alueen koteihimme!

 

Launeen Kivikadulla asutaan mukavasti omissa yksiöissä ja harrastuspaikkojen vieressä.

Laune – sporttailijan paratiisi

Launeen Kivikadun opiskelijatalossa on luvassa omaa rauhaa, sillä talossa on 27 kappaletta yksiöitä. Talo sijaitsee vain noin kolmen kilometrin päässä keskustasta, mukavalla Keijupuiston alueella, josta löytyy lähikauppoja, kirpputori ja useampia kuntosaleja. Launeen keskuspuiston urheilupaikat hakevat vertaansa – Laune onkin aktiivisten sporttailijoiden suosiossa, sillä alueelta löytyy muun muassa parkour- ja skeittiparkit, padelkentät, minigolfrata sekä ulkokuntosali. Pallopelien ystäviäkään ei ole unohdettu, sillä Launeen keskuspuistossa pääsee pelaamaan sekä jalkapalloa että koripalloa ja löytyypä alueelta niin keila- kuin jäähallikin!

Tutustu tästä kaikkiin Launeen koteihimme!

 

Helkalankadulta kävelee matkakeskukselle alle kymmenessä minuutissa.

Asemantausta – puistoalueita pitkin pendelöimään

Asemantaustassa sijaitsee jopa kaksi Lahden Talojen opiskelijataloa, sillä alueen erinomaiset kulkuyhteydet houkuttelevat asukkaita helppoudellaan. Asemantaustassa asutaan nimittäin aivan Lahden matkakeskuksen tuntumassa ja junaraiteet sekä muut julkisen liikenteen yhteydet kuljettavat asukkaita vaivattomasti pidemmillekin matkoille. Esimerkiksi Helkalankadulla pääsee asumaan mukavasti omassa yksiössä vain 450 metrin päässä matkakeskuksesta. Asemantausta on suosittu asuinalue myös toisesta syystä, nimittäin ihastuttavien puistoalueidensa vuoksi. Kirsikkapuupuisto sekä keskuspuiston arboretumalue ovat suosittuja lenkkeilypaikkoja.

Tutustu tästä kaikkiin Asemantaustan koteihimme!

 

Borupinraitti ihastuttaa erityisellä arkkitehtuurillaan – asukkaat pääsevät nauttimaan myös satama-alueen, kampuksen ja puistoalueen läheisyydestä.

Ankkuri – rantakahviloilta kampukselle vain muutamassa minuutissa

Ankkurin alueella sijaitsevan opiskelijatalon asukkaita ilahduttavat kotiovelta avautuvien Vesijärven rantamaisemien lisäksi myös monet satama-alueen palvelut. Satamaravintolat naapurissa sijaitsevan Sibeliustalon kulttuuritarjonta ja Lanupuiston metsäpolut tekevät Borupinraitin talosta yhden opiskelijoidemme kestosuosikeista. Matka Borupinraitin opiskelijatalolta kampusalueelle taittuu kävellenkin sukkelasti alle 15 minuutissa, ellei pistäydy matkan varrella virkistävälle uinnille Rantapuiston uimarannalla! Alle kilometrin päässä talolta sijaitsee myös Lahden keskusta kaikkine palveluineen. Borupinraitilla asutaan mukavasti omissa yksiöissä.

Tutustu tästä Ankkurin opiskelijakoteihimme!

 

Vapaudenkadun asunnot sijaitsevat Kauppakeskus Trion takapihalla, aivan keskustan ytimessä.

Paavola ja Keskusta – keskustaelämän vilskeestä innostuville

Lahden keskusta-alueen opiskelijakodeissa kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä. Keskusta-alueeseen lukeutuvassa Paavolassa opiskelijat pääsevät asumaan kaupunginteatterin ja pääkirjaston naapurissa, joten ainakaan kulttuuritarjonnasta ei täällä liene puutetta. Vapaudenkadun opiskelijatalo puolestaan sijaitsee aivan Lahden keskustan suosituimman kauppakeskuksen, Trion, takana. Myös keskustan monipuolinen ravintola- ja kahvilatarjonta kutsuu asumaan keskustakoteihimme. Alle kilometrin päässä Laaksokadun opiskelijatalolta odottelee polskijoita myös Möysän uimaranta, jossa pääsee pulahtamaan virkistävälle uinnille ympäri vuoden.

Tästä löydät kaikki Paavolan kotimme!

Tutustu myös keskustan alueen koteihimme!

 

Mikonkadun opiskelijatalolta on vain kilometrin matka keskustaan – ja silti vieressä sijaitsee uimaranta!

Möysä – naapurissa Lahden paras uimaranta

Mikonkadulla Möysän asuinalueella opiskelijat pääsevät nauttimaan kaupungin parhaista ranta-alueista, sillä Joutjärven rannalla sijaitseva Möysän uimaranta on useaan otteeseen äänestetty Lahden parhaaksi uimarannaksi. Mikonkadulla on myös reilusti asuintilaa sitä kaipaaville, sillä talosta löytyy yksiöiden ohella myös kaksioita vuokrattavaksi. Aivan talon vierestä löytyy myös lähikauppa, ja keskustan liikkeisiin ja ravintoloihinkin kipaisee kätevästi, sillä keskusta sijaistee vain kilometrin päässä Mikonkadulta. Tiesitkö muuten, että Lahden Taloilla myös lemmikit ovat sallittuja asukkaita lähes kaikissa asunnoissa?

Lahden Taloilla on yhteensä yli 7 000 asuntoa Lahden seudulla. Kaikki asunnot ovat vapaasti myös opiskelijoiden haettavissa. Hakulomakkeen täyttö onnistuu helposti verkkosivuilla, missä voi myös tarkemmin tutustua kaikkiin kohteisiin.

Tutustu kaikkiin Möysän koteihimme!

 

Uutiset