Vuokrakoti on nyt taloudellisesti turvallisin asumismuoto

Lahden Talojen vuokrakodissa asumisen kustannukset ovat helposti ennakoitavissa – vuokra pysyy samana vähintään vuoden ajan ja se pitää sisällään paljon muitakin asumiskuluja, kuten lämmitys- ja nettimaksuja.

 

Kiristyneessä ja epävarmassa taloustilanteessa vuokra-asuminen houkuttelee yhä useampia. Jopa monet omistusasunnossa asuvat pohtivat tällä hetkellä vuokra-asumisen mahdollisuuksia. Vuokra-asumisessa houkuttelee etenkin kiinteähintainen kuukausimaksu sekä muut maksuun sisältyvät asumisen menot.

Lahden Taloilla asuntojen vuokrahinnat pyritään aina pitämään edullisempina kuin yleisen markkinahintatason vuokrat. Vuokramaksun suuruus määritellään tammikuussa ja se pysyy samana koko vuoden – riippumatta kustannusten noususta tai muusta talouden heilahtelusta.
– Tämä tuo elämään turvallisuutta myös eurojen puolesta, kun oman talouden suunnittelu helpottuu. Meillä Lahden Taloilla toiminnan ytimessä on tarjota järkevänhintaisia koteja. Isona vuokrataloyhtiönä tämä on meille myös mahdollista, sanoo Lahden Talojen talousjohtaja Petri Juvonen.

 

Vuokrakodissa asumisen kustannukset ovat helposti ennakoitavissa.

 

Vuokramaksuun sisältyy paljon muitakin asumisen kuluja

 

Lahden Taloilla vuokraan sisältyy asunnon ohella myös paljon muita asumisen kuluja. Esimerkiksi lämmitys, pesutupa ja nettiyhteys sekä sopimuksesta riippuen myös jopa vesimaksu kuuluvat vuokraan, eikä asukkaille koidu niistä lisäkustannuksia.
– Omistusasunnon omistaja maksaa näistä kaikista mahdollisesti erikseen yhtiövastikkeen ja mahdollisen lainalyhennyksen lisäksi, Juvonen toteaa. Lisäksi Lahden Talot ei peri asukkailtaan vuokravakuuksia, toisin kuin useimmat yksityiset vuokranantajat. Lahden Talojen asukkailla on lisäksi käytössä ekologisia, täyssähköisiä yhteiskäyttöautoja, joita voi varata helposti käyttöön esimerkiksi kauppareissua tai pidempää päiväretkeä varten.

Vuokra-asuminen on talousturvallinen vaihtoehto myös silloin, kun kodissa tarvitaan huoltotöitä. Jos esimerkiksi kodin laiteet vaativat korjausta tai patterit säätöä, vuokralaisen ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä kustannuksista. Lahden Taloilla kiinteistönhoitaja huolehtii monista asumiseen ja asunnon korjauksiin liittyvistä käytännön asioista, kuten lämmitykseen, vesi- ja viemärilaitteisiin, sähkölaitteisiin ja kiintokalusteisiin liittyvistä huoltotöistä.
– Lahden Talojen asukkaat viettävät remontti- ja huoltovapaata elämää, sillä vuokralla asuessa remontit ja korjaukset eivät ole koskaan vuokralaisen vastuulla, Juvonen sanoo.

 

Täyssähköinen yhteiskäyttöauto on Lahden Talojen asukkaiden käytössä.

 

Viihtyisiä ja remontoituja koteja – järkevään hintaan

 

Lahden Talot pitää aktiivisesti huolta kiinteistöistään, sillä asukkaille halutaan tarjota viihtyisiä, energiatehokkaita ja sijainniltaan sopivia koteja. Yli 7 000 vuokrakotia Lahden alueella omistava Lahden Talot rakennuttaa ja remontoi kotejaan sekä kehittää kiinteistökantaansa pitkäjänteisesti. Vuokrien tasausjärjestelmän ansiosta investointi- ja korjauskustannukset tasataan rakennuskannassa, eivätkä ne vaikuta suoraan yksittäisiin vuokriin. Asumisviihtyvyys onkin erityisen tärkeä arvo, josta pidetään huolta paitsi remontoimalla koteja myös tehokkaalla kiinteistönhoidolla ja sujuvalla asiakaspalvelulla.

Asukkaat osallistuvat yhtiön päätöksentekoon asukashallituksen kautta. Asukkailla on myös mahdollisuuksia vaikuttaa kotiensa viihtyvyyteen – Lahden Talot tarjoaa asukkaiden käyttöön ilmaisen sisustuspakin, jonka avulla kotiin saa loihdittua omaa persoonallista tyyliä pienen pintaremontin keinoin. Sisustuspakki sisältää laajan valikoiman erilaisia maaleja ja tapetteja, joiden avulla kodin pinnat muovautuvat näppärästi omien mieltymysten mukaiseksi.

 

Asumisviihtyvyys on Lahden Talojen toiminnan ytimessä.

Uutiset