Saimaankatu 29 A ja B

Kaksi uutta vuokrakerrostaloa Lahden keskustaan

Lahden keskustaan Saimaankadulle rakennetaan kaksi uutta seitsemänkerroksista kerrostaloa, joissa on yhteensä 110 asuntoa.

Uusin taloihin tulee keskusta-asumisen luksusta. Kerrostaloissa on ylimmässä kerroksessa saunaosasto laajalla näköalaterassilla ja piha-alueet ovat viihtyisiä ja turvallisia. Kaksikerroksinen pysäköintihalli sijoittuu osin maan alle ja hallin kattotaso maisemoidaan viheristutuksilla.

Molemmissa taloissa käytetään laadukkaita sisämateriaaleja. Asuinhuoneistoissa on vinyylilankkulattiat ja lattialämmitys kylpyhuoneessa. Keittiöiden varustetasoon kuuluvat laminaattitasot, induktioliesi ja astianpesukone. Asuinnoissa on tilavat lasitetut parvekkeet ja kesäaikaan tarvittava viilennysmahdollisuus keskitetyn tuloilman kautta. Rakennuksessa on myös sisäantennijärjestelmä matkapuhelinverkon kuuluvuuden varmistamiseksi sekä yhteisinä tiloina talosauna, monitoimitila, pesula ja kuivaushuoneet. Viihtyisät yhteiset tilat ja toimivat piha-alueet lisäävät asukastyytyväisyyttä ja tukevat yhteisöllisyyttä.

Rakentaminen jatkaa Lahden Talojen ympäristöystävällistä ja energiatehokasta linjaa. Uudiskohteiden energialuokka on A, ja kerrostalot ovat lähes nollaenergiataloja. Talon katolle asennetaan aurinkopaneelit, joista saatava sähkö käytetään viilennyksen, valaistuksen ja talotekniikan ylläpitoon. Mittava kiinteistönhallintajärjestelmä takaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen elinkaari- ja energiakustannusten hallinnan.

Huoneistotyyppi Vuokrat / €
1h+kt+p 30,5 470-496
1h+kt+alkovi+p 34-35 484-547
2h+kt+p 46-50,5 548-677
3h+k+p 62,5-72 749-899

Pohjakuvat

Kerros- ja pohjakuviin pääset tutustumaan alla olevista linkeistä:

Saimaankatu 29 A

Saimaankatu 29 B

Ensimmäinen kohde valmistuu syksyllä 2020. Asukasvalinnat aloitetaan toukokuussa 2020.