Auvoisasti Asemantaustassa

Asemantausta on liikkuvan ihmisen unelma – naapurissa sijaitsevalta matkakeskukselta pääsee näppärästi pendelöimään pidempiäkin matkoja ja Launeen perhe- ja liikuntapuistossa asukkaat pääsevät liikkumaan monipuolisten harrastusten parissa.

"Asemantaustan vehreys valloittaa – Kirsikkapuisto vaaleanpunaisessa loistossaan ja Launeen keskuspuisto harrastuspaikkoineen ilahduttavat Asemantaustan asukkaita."

Asemantausta sijaitsee nimensä mukaisesti Lahden rautatieaseman takapihalla. Kävelymatkan päästä kotoa löytyvältä matkakeskukselta pääsee raiteita pitkin vaikkapa pääkaupunkiseudun hulinaan. Muutkin julkisen liikenteen palvelut liikennöivät Asemantaustassa vilkkaasti ja bussilla pääsee näppärästi huristelemaan ympäri Lahtea.

Asemantaustan vehreys valloittaa – etenkin keväisin, kun asukkaiden toiveesta istutetut 55 vaaleanpunakukkaista Kirsikkapuiston puuta puhkeavat valloittavaan loistoonsa! Silloin myös Lahdessa voidaan viettää japanilaista Hanami-juhlaa. Asemantaustassa asuvat lapset puolestaan viihtyvät Osmolanpuiston leikkialueella tai Launeen perhepuiston monipuolisten aktiviteettien parissa. Myös keskuspuiston kupeessa sijaitseva keilahalli on suosittu lapsiperheiden harrastuspaikka.

Asemantaustan vieressä sijaitsevan Launeen liikuntapuiston harrastuspaikat tarjoavat tekemistä joka lähtöön. Launeelta löydät muun muassa minigolfradan, padel-keskuksen, jäähallin ja koripallo- sekä jalkapallokentät.

Kävelymatkan päässä odottavat myös Lahden keskustan monipuoliset palvelut. Ruokaostokset hoituvat kätevästi K-Supermarket Hyppyrissä tai Huovilankadun K-Marketissa. Isommatkin ostokset voi hoitaa helposti vieressä sijaitsevissa Launeen Prismassa ja Citymarketissa.

Asemantausta on mukavaa aluetta myös perheille. Aivan Asemantaustan kotien tuntumassa sijaitsevat Asemantaustan ja Kaarikadun päiväkodit sekä Länsiharjun koulu ja Lahden ruotsinkielinen koulu. Lisäksi kesäisin Asemantaustasta löytyvällä Yli-Marolan kotieläinpihalla pääsee rapsuttelemaan ja ihastelemaan poneja ja muita karvaisia kaveruksia!

Lahden Talojen vuonna 2018 rakentama senioritalo tarjoaa mukavan kodin myös ikäihmisille. Seniorikodeissa on panostettu esteettömyyteen ja yhteistiloihin, lisäksi asunnoissa on mukavat lasitetut parvekkeet ja pohjaratkaisut on suunniteltu senioriasujien tarpeisiin soveltuviksi.

 

KATSO ASEMANTAUSTAN KOTIMME!

Sijainti aivan keskustan vieressä

Matkakeskus lähellä

Kauniit viheralueet

Monipuoliset harrastuspaikat