Onni asua lähileipomon naapurissa

Kun näet Fazerin leipomon korkeat viljasiilot, olet varmaan kipuamassa Kärpäsenmäkeä ylös tai kenties köröttelemässä Hämeenlinnantiellä – tervetuloa Kärpäsen asuinalueelle! Kärpäsiä tällä asuinalueella ei surraile enää sen kummemmin kuin muuallakaan, mutta aikoinaan alueella laidunsi runsaasti karjaa kärpäsparvineen ja siitä nimikin on saanut alkunsa.

”Fazerin leipomo on alueen ehdoton helmi, jonka myymälään kannattaa poiketa hakemaan ihanan tuoreita herkkuja.”

Fazerin leipomo on muuten alueen ehdoton helmi, jonka myymälään kannattaa poiketa hakemaan ihanaa tuoretta leipää ja pullaa. Myymälä on avoinna maanantaista lauantaihin.

Kesäisin Likolammen hiekkakivipohjainen uimaranta on rento paikka viettää kesäpäivää uiden ja auringosta nauttien. Myös Lahden hyppyrimäkien alapuolella toimiva maauimala on huippupaikka ja sinne on Kärpäsestä matkaa vain noin kahden kilometrin verran. Kärpäsen omasta kirjastosta saat haettua helposti luettavaa vaikkapa rantapäivien ratoksi.

Kärpäsessä on myös runsaasti kivoja leikkipuistoja. Esimerkiksi Männistönrinteellä sijaitseva Karlamonpuiston vehreä leikkialue ja urheilukenttä tarjoavat monipuolisen vapaa-ajanviettopaikan.

Kärpäsen asuinalueen luonto on harvinaisen kaunista ja niin ihanan lähellä − pääset muutamassa minuutissa jääkaudella syntyneen Salpausselän lenkkipoluille ja talvisin hienoille hiihtoladuille.

Ruokaostokset hoituvat lähikauppa Sale Okeroisessa tai Metsäkankaan isossa S-marketissa, josta löydät myös R-kioskin, apteekin ja Kotipizzan. Lahden keskustaan on Kärpäsestä matkaa vain muutama kilometri ja hyvät bussiyhteydet sekä pyörätiet takaavat, että liikkuminen on helppoa ja mukavaa.

KATSO KÄRPÄSEN KOTIMME

3,5 km
keskustaan

Kuusi leikkipuistoa

Lähileipomo

Kaunis luonto

Katso kartalta