Satamamaisemia ja sujuvaa arkea

Keskustan läheisyys, satama-alueen upea rantabulevardi sekä komea Sibeliustalo tekevät Ankkurin ja Kartanon asuinalueista Lahden arvostetuimpia kotikulmia.

 

”Satama-alue ja Vesijärven rantamaisemat ovat monen mielestä parasta Lahtea - niistä pääsevät Ankkurin ja Kartanon asukkaat nautiskelemaan päivittäin."

Lahden upeimmat lenkkimaisemat

Ankkuri on yksi Lahden arvostetuimmista asuinalueista, jossa on panostettu korkeatasoiseen rakentamiseen. Upea rantabulevardi Vesijärven rantaviivassa sekä Lanupuiston lenkkipolut maisemaportaineen tekevät Ankkurista ulkoilijoiden suosikkialueen. Kariniemen puulajipuistossa pääsee tutkailemaan monipuolista kasvistoa lenkkeilyn lomassa ja syksyisin rantabulevardia reunustavat puut loistavat lämpimissä ruskan väreissä. Ankkurista pääsee Vesijärven rantaa pitkin aina Lahden kisapuistolle ja Salpausselän maastoihin asti.

Keskustan kainalossa

Kun kävelee Ankkurista reilun kilometrin matkan Lanupuiston läpi Kartanon asuinalueelle siintää horisontissa jo Alvar Aallon suunnittelema Ristinkirkko, joka on yksi Lahden keskustan maamerkeistä. Kartanon ja Ankkurin kainalossa odottavat keskustan liikkeet, ravintolat, kulttuurikohteet ja muut palvelut.

Ankkurin alueen helmi on komea punatiilinen Lahden Sibeliustalo satama-alueella. Kulttuurista pääsee nauttimaan myös Lahden visuaalisten taiteiden museossa Malvassa ja keskustasta löytyvissä kaupungin teatterissa ja kirjastossa.

Korkeatasoista opiskelija-asumista

Opiskelijoita ilahduttaa lyhyt, reilun kilometrin kävelymatka Niemen kampusalueelle. Yksi Ankkurin alueen tunnistettavimmista maamerkeistä on Lahden Talojen opiskelijatalo Borupinraitilla, Sibeliustalon naapurissa. Borupinraitilta pääsee näppärästi puiston läpi kulkevaa Piippupolkua pitkin kohti keskustaa ja matkakeskuksellekin on Ankkurista vain muutaman kilometrin matka. Kartanossa, keskustan kainalossa sijaitsee myös opiskelijoille suunnattu Svinhufvudinkadun puukerrostalomme.

Lapsiperheiden paratiisi

Perheen pienimmille löytyy Ankkurista monia kivoja leikkipaikkoja, kuten Ankkurinpuiston ja Karihovinpuiston leikkialueet. Ankkurin rantapuistossa ja etenkin sen uimarannalla viihtyy takuulla koko perhe ja sataman kahvilasta voi napata evästä mukaan vaikkapa piknikille.

Ankkurin ja Kartanon alueelta löytyy useampia päiväkoteja ja kouluja. Kivimaan koulu ja keskustan alueen koulut löytyvät kaikki kävelymatkan päästä. Myös monet harrastuspaikat, kuten kisapuiston pallokentät, Kivimaan uimahalli, tennis- ja squashkentät ja Salpausselän lenkkimaastot ja hiihtoladut löytyvät kaikki läheltä.

Satamaravintoloiden naapurissa

Satama-alue ja Vesijärven rantamaisemat ovat monen mielestä parasta Lahtea – eivätkä vain upeiden maisemiensa vuoksi, sillä satama-alueelta löytyy myös monia mukavia ravintoloita ja kahviloita. Piano-paviljongin mahtava terassialue, Kokka bistro ja sympaattinen Kahvila Kariranta vetävät puoleensa herkkusuita rantamaisemissa. Ankkurista löytyy myös grilli sekä lähikauppoja arkiostoksia varten.

Upeat ulkoilureitit

Kaunis satama-alue

Leikkipuistot, harrastuspaikat, päiväkodit ja koulut lähellä

Keskustan palveluiden keskellä