Vuokrasopimuksen irtisanominen

Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Irtisanomis­aika on yksi täysi kalenterikuukausi. Muistathan irtisanoa vuokrasopimuksesi tarpeeksi ajoissa, siinä vaiheessa kun muutto uuteen asuntoon on tiedossa. Irtisanomisen voit tehdä täyttämällä sähköisen irtisanomislomakkeen tai käymällä toimistossamme. Irtisanomista ei voida tehdä puhelimitse.

Huomioithan, että lomakkeen tietojen (suku- ja etunimi ja henkilötunnus) pitää täsmätä vuokrasopimuksen henkilötietoihin.

Jos et pääse lähettämään irtisanomislomaketta, lähetä irtisanominen meille sähköpostilla asuntojenvuokraus@lahdentalot.fi . Kirjoitathan viestiin irtisanottavan huoneiston osoitteen, nimesi, puhelinnumerosi, vuokrasopimuksen päättymispäivän ja tulevan osoitteesi.

Opiskelija-asunnon irtisanominen

Myös opiskelija-asunto irtisanotaan lomakkeella. Opiskelijatalomme ovat pääsääntöisesti opiskelijoille tarkoitettuja ja opiskelija asumisoikeus tarkastetaan vuosittain. Opiskelun kriteerinä on tutkintoon tähtäävä koulutus, josta tulee toimittaa todistus vuokranantajalle.

Mikäli asukkaalla ei ole voimassa olevaa opiskelutodistusta, vuokranantajalla on oikeus irtisanoa vuokrasopimus.

 

 

Asunnon irtisanominen, kun läheinen kuolee

Asukkaan kuolema ei automaattisesti päätä vuokrasuhdetta. Asuinhuoneiston vuokrausta koskevan lain 46 §:n mukaan vuokrasuhde pysyy voimassa entisin ehdoin ja vuokralaisen kuolinpesä on vastuussa vuokraehtojen täyttämisestä. Mikäli kuolinpesä ei halua jatkaa sopimusta, tulee asiasta ilmoittaa asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen asuntojenvuokraus@lahdentalot.fi . Vuokrasopimuksen virallisen irtisanomisen käsittelyä varten tarvitsemme irtisanomisilmoituksen lisäksi aina kopion virkatodistuksesta. Virkatodistuksen saa kotipaikkakunnan seurakunnalta tai Maistraatista. Kuolinpesän tulee myös ilmoittaa yhteyshenkilön tiedot. Mikäli edesmennyt vuokralainen on vuokrannut asunnon toisen henkilön kanssa, voidaan irtisanomisilmoitus suorittaa vain edesmenneen asukkaan osalta. Toinen asukas voi halutessaan jatkaa asumista normaalisti. Kuolemantapauksissa joustamme irtisanomisajassa.

Kuolinpesä on velvollinen tyhjentämään sekä siivoamaan asunnon vuokrasopimuksen päättymispäivään mennessä. Kun irtisanomisilmoitus on käsitelty, lähetämme kuolinpesälle ohjeet asunnon tyhjentämiseen ja siivoukseen joko ilmoitettuun sähköpostiin tai kirjepostina irtisanottuun osoitteeseen. Mikäli kuolinpesä ei kykene tyhjentämään asuntoa ennen sopimuksen päättymistä, tyhjennetään asunto Lahden Talojen toimesta. Tyhjennystä varten tarvitsemme aina virallisen tyhjennysluvan kuolinpesältä. Tyhjennyksen kustannukset laskutetaan kuolinpesältä. Vuokramaksujen hoitamiseksi toimitathan perukirjan osoitteeseen vuokranmaksu@lahdentalot.fi .

Myös Lahden Taloilla on irtisanomisoikeus

Myös Lahden Taloilla on oikeus purkaa vuokrasopimus ilman irtisanomisaikaa, mikäli vuokralainen laiminlyö asumiseen liittyviä velvoitteita.

Lue lisää täältä.