Kotoilijamme kertoo: Vuokra kattaa monia asumisen kuluja ja se on etenkin opiskelijalle tärkeää

Kodin hyvä varustelutaso ja rauhallinen asuinympäristö tuovat helpotusta Kotoilija-Jennin kiireisen arjen keskelle. 

Kotoilijamme Jenni on monessa mukana – kevätlukukauden käynnistyminen tuo Jennin arkeen paitsi opiskelua myös järjestötoimintaa sekä työntekoa. Aktiivinen opiskelija arvostaakin kotinsa hyviä varusteluja, kuten toiminnallista keittiötä ja yhteiskäytössä olevaa pyykkitupaa. Sujuvan opiskeluarjen keskiössä on kuitenkin asunnon loistava sijainti – Jennin opinahjo sijaitsee peräti tien toisella puolella.
– On tulossa kiireinen vuosi! Onneksi koululle käveleminen on kuin kävelisi omalle parvekkeelle, Jenni naurahtaa. 

 

Arjen askareita helpottavat puitteet ja fiksut asumisen kulut 

Hyvien varusteiden lisäksi Jennin kodinvalinnassa painoivat opiskelijalle sopiva vuokrataso ja lemmikkiystävällinen suhtautuminen. Opiskelijaa helpottaa myös se, että vuokraan sisältyy muitakin asumisen maksuja, kuten esimerkiksi nettiyhteys.
– Muutin tänne niinkin arkisista syistä, kuin keittiön astianpesukone ja järkevänhintainen vuokrataso. Tänne sai onneksi tulla myös omien lemmikkien kanssa, Jenni toteaa. 

Vauhdikkaan arjen keskellä Lahden Talojen tarjoamat hyvät puitteet kotiaskareiden hoitoon ovat olleet tehokkaassa käytössä. Jenni kertoo, että etenkin nykyaikainen pyykkitupa tekee arjen askareiden pyörittämisestä helpompaa. Pyykkituvan isot ja laadukkaat koneet pesevät näppärästi kertaheitolla suuriakin määriä pyykkiä.
– Tavallisissa kotioloissa neljä koneellista pyykkiä on talon pyykkituvassa tunnissa pesty, Jenni kertoo. 

Yhteisölliselle tekemiselle oma paikka 

Laatikkotehtaankadulla asukkaiden käytössä oleva monitoimitila toimii opiskelijayhteisön monipuolisena kohtaamispaikkana. Monitoimitilan tapahtumat, kuten viikoittain järjestettävä lautapeli-ilta, rakentavat yhteisöllisyyttä opiskelijayhteisön sisällä. Opiskelijat ovat tervetulleita kerhoon pelailemaan ja viettämään aikaa yhdessä. Opiskelijatoimikunta-aktiivina Jenni on päässyt järjestämään monitoimitilaan myös yhteisöllisiä tapahtumia.
– Järjestettiin tilaan esimerkiksi yhteisiä ruokailuhetkiä. Tilaan sai tulla syömään tarjolla olevaa ruokaa ja tutustumaan toisiinsa, Jenni kertoo. 

– Meillä on asukkaiden kesken hyvä tunnelma. Naapuri auttoi kerran kantamaan kantamukseni kotiin vain, koska sattui olemaan naapuri, Jenni naurahtaa.  

 

 

Jenni on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo, millaista on asua Lahden Talojen kodissa.

Blogi