Kotoilijamme kertoo: Miten päädyin pelaamaan salibandya?

Päädyin salibandyn pariin ehkä jopa hieman yllättäen vuonna 2017, kun ystäväni pyysi minua mukaan hänen joukkueensa treeneihin. Nyt olen harrastanut salibandya kolme kautta ja meneillään oleva kausi 2020−2021 on minulle neljäs kausi tämän rakkaan joukkueurheilun parissa. Laji vei minut kyllä täysin mennessään!

”Mielestäni salibandy on matalan kynnyksen laji, jota on helppo lähteä kokeilemaan.”

Mielestäni salibandy on matalan kynnyksen laji, jota on helppo lähteä kokeilemaan, vaikka aiempaa kokemusta pelaamisesta ei olisikaan. Salibandyyn tarvittava välineistökin on verrattain edullista, koska käytännössä tarvitset vain urheiluvaatetuksen, sisäpelikengät ja mailan. Salibandy on siinä mielessä myös mukavaa urheilua, että sen parista löytyy sekä harrasteporukoita että kilpaurheiluun suunnattuja joukkueita, jolloin voi itse määrittää, millä mielin haluaa pelailla.

Käyn säännöllisesti myös kuntosalilla tai harjoittelen kotona, sillä salibandyn pelaaja tarvitsee monipuolista treeniä!

 

Olen pelannut kolmen vuoden aikana muutamissa eri joukkueissa ja voin kyllä ehdottomasti sanoa, että joukkueurheilussa parasta ovat kaikki lajin parissa olevat ihmiset (muun muassa pelikaverit, valmentajat, huoltajat, joukkueenjohtajat ja muut taustatyöntekijät) sekä yhdessä tekeminen ja kokeminen. Yhdessä treenataan, yhdessä voitetaan sekä yhdessä hävitään. Tällöin ilon hetket ovat jaettuna tuplasti hienompia ja samalla tavoin myös pettymyksen tunteet puolittuvat.

”Yhdessä treenataan, yhdessä voitetaan sekä yhdessä hävitään.”

Aiemmalta lajitaustaltani olen kumparelaskija, jonka parissa vietin kahdeksan mahtavaa vuotta. Pääsin kumparelaskun myötä näkemään sen, mitä kilpaurheilu kansainvälisellä tasolla voi antaa. Kilpailin kansainvälisesti kumparelaskun Eurooppa cupissa sekä osallistuin muun muassa opiskelijoiden olympialaisiin, kolmiin nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin sekä muutamiin Maailman cupin kisoihin.

Kuuluin kumparelaskussa kolme vuotta nuorten maajoukkueeseen, jolloin elämäni oli ympäri vuoden hyvin rytmitettyä kumparelaskun ehdoilla. Kumparelasku opetti minulle monia elämässä tärkeitä taitoja, kuten päämäärätietoista asennetta, periksiantamattomuutta ja paineensietokykyä. Ikävä kyllä urani päättyi keväällä 2016 loukkaantumiseen, mutta voin sydämestäni sanoa, että en vaihtaisi niitä vuosia mihinkään.

Kesällä tykkään käydä paljon ulkokuntosaleilla.

 

Kumparelasku sekä vahva liikunnallinen tausta lapsuudenkodistani mahdollistivat minulle sen, että olen verrattain nopeasti päässyt mukaan salibandyn kilpaurheilutoimintaan. Pelaan tällä hetkellä Lasbin naisten edustusjoukkueessa naisten 1-divisioonassa.

“Pelaan tällä hetkellä Lasbin naisten edustusjoukkueessa naisten 1-divisioonassa.”

Tavoitteenani on kehittyä vuosi vuodelta salibandyn parissa. Tehtävää on vielä paljon, mutta pyrin menemään määrätietoisesti kohti parempia suorituksia. Ennen kaikkea arvostan urheiluharrastuksessa sitä, että se antaa minulle valtavasti virtaa arkeen. Mikäli juuri sinua kiinnostaa uuden harrastuksen aloittaminen, niin suosittelen lämpimästi lähteä kokeilemaan tätä nopeatempoista pallopeliä 😊

 

Anniina on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo elämästään ja siitä, millaista on asua Lahden Talojen kodissa.