Kotoilijamme kertoo: Mikä merkitys kodilla on?

Olen elämäni aikana asunut viidessä eri vuokra-asunnossa kolmessa eri kaupungissa. Tätä ennen ehdin asua lapsuudenkodissani 19 vuotta. Kaikissa vuokrakodeissa minulla on aina ollut tietyt peruskriteerit, joista en ole halunnut joustaa. Arvostan asumisessa hyvin korkealle asumisviihtyvyyttä, jolloin olen mielelläni maksanut viihtyisästä asunnosta hieman enemmän vuokraa. Eri asuntonäytöissä käydessäni olen aina ensimmäisenä pohtinut sitä, voisinko kuvitella itseni viihtyvän asunnossa pidempään, jotta edessä ei olisi pian uusi muutto. Mikäli asunto on saanut minut jonkin asian, kuten asuinalueen, pohjaratkaisun tai pintamateriaalien suhteen mietteliääksi, niin tällöin olen tavallisesti jatkanut sopivan asunnon etsintää. Loppujen lopuksi olen aina löytänyt juuri omien tarpeideni mukaisen asunnon.

 

Hyvä pohjaratkaisu tekee kodistani toimivan

Ensimmäisen kerran vierailtuani nykyisessä Lahden Talojen opiskelija-asunnossani tiesin heti, että tulen viihtymään siellä pidempään. Tästä syystä päätös asunnon vuokraamisesta oli hyvin helppo. Ensinnäkin minua miellytti hyvin paljon asunnon toimiva pohjaratkaisu, jolloin pystyin heti mielessäni kuvittelemaan sinne omat huonekaluni ja oman sisustukseni. Erityismaininnan asunnostani saa vuokran suuruus (tai paremminkin pienuus). En ole joutunut maksamaan itseäni kipeäksi, vaan vuokrani opiskelijatalossa on hyvin halpa. Itse asiassa halvempi kuin missään muissa aiemmissa vuokra-asunnoissani. Opiskelijalle tämä on suuri helpotus, koska vuokranmaksun jälkeen jää rahaa muuhunkin.

 

“En ole joutunut maksamaan itseäni kipeäksi,

vaan vuokrani opiskelijatalossa on hyvin halpa.”

 

Kodilla on kokonaisuudessaan hyvin suuri merkitys minulle, koska haluan sen olevan paikka, jonne on aina ilo palata pitkän päivän jälkeen lepäämään ja lataamaan akkuja. Olen ihmisenä hyvin liikkuvainen ja aktiivinen, jolloin kodin merkitys korostuu entisestään. Haluan omassa kodissani pystyä unohtamaan kiireet ja rauhoittua. Minulle asunnon kodikkuus tarkoittaa sitä, että asunto on siisti, kompakti ja mukavasti sisustettu. Kotini ei tarvitse olla viimeisimpien trendien mukaan sisustettu, vaan minulle on tärkeämpää se, että kokonaisuus miellyttää silmääni. Osa kotini huonekaluista on ostettu uutena, osa käytettyinä ja osan olen jopa saanut tuttaviltani. Kompaktius puolestaan tarkoittaa minulle sitä, että asunnon neliöt ovat järkevästi käytetty. Vaikka asuntoni on neliöiltään verrattain pieni (24 m2), niin sen pohjaratkaisu on silti hyvin toimiva, jolloin sinne mahtuu näppärästi yhden ihmisen tavarat. Asuntoni pieni koko on myös suuri etu siivousta ajatellen! Koko kodin siivoamiseen ei mene kuin hetki, jolloin aikaa jää muullekin.

 

 

Sänky on kotini lempilöhöilypaikka

Minun kotini lempparipaikka on ehdottomasti sänkyni, jossa tykkään pitkän päivän jälkeen löhöillä viltin alla ja katsoa sarjoja. Kotini toiseksi paras paikka on jättimäinen ja pehmeä vaaleansävyinen karvamatto, jossa monesti iltaisin treenien jälkeen venyttelen ja rullailen kipeitä lihaksiani. Kokonaisuudessa olen hyvin tyytyväinen nykyiseen asuntooni, jonka vuoksi uskon viihtyväni siinä pitkän aikaa!

 

 

Anniina on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo millaista on asua Lahden Talojen kodissa.