Kotoilijamme kertoo: Yhteiskäyttöautolla helppoja ja mukavia ajokilometrejä

Pääsin testaamaan Lahden Talojen uutta yhteiskäyttöautoa, joka on asukkaiden sekä LAB:n ja LUT:n opiskelijoiden varattavissa. Yhteiskäyttöauto on tuliterä Volkswagen ID.3 sähköauto ja se varataan Lahden Talojen mobiilisovelluksen (osoitteessa: https://auto.lahdentalot.fi/#/login) kautta. Auton käyttö maksaa 8 euroa/tunti tai 40 euroa/vuorokausi. Yhteiskäyttöauto sijaitsee osoitteessa Laatikkotehtaankatu 5.

Yhteiskäyttöautolla pääsee kätevästi esimerkiksi kauppaan tai treeneihin ja sen vuokraaminen käy helposti. Minun mielestäni auto on todella näppärä kulkuneuvo myös esimerkiksi keskustassa ajaessa. Ajaminen on kaikin puolin helppoa ja ympäristöystävällistä ja eipä tarvitse miettiä esimerkiksi renkaidenvaihtoa tai vakuutuksia.

 

 

”Ajaminen on helppoa ja ympäristöystävällistä ja eipä tarvitse miettiä esimerkiksi renkaidenvaihtoa tai vakuutuksia.”

 

Auton ovet avataan sekä suljetaan Lahden Talojen sovelluksen kautta. Täytyy myöntää, että alkuun minulla meni hetki tutustua auton toimintoihin ja ylipäätään siihen, kuinka autolla päästään liikkeelle. Sisäistin auton eri toiminnot kuitenkin nopeasti. Mikäli et ole aikaisemmin ajanut automaattivaihteista autoa, saattaa se alkuun aiheuttaa sinullekin hieman hämmennystä. Kannattaa siis tutustua rauhassa auton hallintalaitteisiin ennen liikkeellelähtöä. Avainta ei käynnistämiseen muuten tarvita, sillä auto käynnistyy autoon istuttaessa ja vaihdevipu löytyy mittariston oikealta puolelta.

 

”Avainta ei tarvita auton käynnistämiseen, sillä auto käynnistyy autoon istuttaessa.”

 

Auto oli ajettavuudeltaan todella mukava ja helposti hallittava. Lisäksi se oli sähköautojen tapaan hiljainen, ainakin kaupunkiajossa. Auto on ulkomitoiltaan suhteellisen pieni, mutta sisätilat ovat hyvin tilavat eli autoon saa mahtumaan isommatkin ostokset. Koska kyseessä on sähköauto, ei tankkaamisesta tarvitse käytön jälkeen huolehtia. Auto kytketään lataukseen sen omalle paikalle Laatikkotehtaankadulle ajamisen loputtua. Lahden Talojen mobiilisovelluksesta näkee auton akun varauksen ennen vuokrausta.

 

 

Ennen auton käyttöä on syytä tutustua yhteiskäyttöauton vuokrasopimusehtoihin, joissa kerrotaan esimerkiksi auton käytön säännöistä, rajoitteista sekä omavastuuosuudesta vahingon sattuessa.

Mukavia ajokilometrejä Lahden Talojen yhteiskäyttöautolla toivottelee Aino!

 

Aino on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo millaista on asua Lahden Taloilla.