Kotoilijamme kertoo: Parhaat vinkit rentouttavaan koti-iltaan

Koti-ilta tiedossa, eikä mitään tekemistä? Nappaa Kotoilijamme Ainon vinkit ja koti-illoista tulee suosikki-iltojasi! 

 

Miten ihanaa voikaan olla, kun kiireisen arjen jälkeen koittaa viikonloppu! Hyggeily ja kotoiluhan on aivan parasta puuhaa rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen. Sadepäivänä voi hyvällä omalla tunnolla nukkua päiväunet tai pitää leffamaratonin. Kerää sohvalle tyynyt ja viltit ja käperry lukemaan hyvää kirjaa! Tai jos energiaa riittää, voit myös tehdä suursiivouksen tai järjestellä kaapit uuteen uskoon. 

 

Tässä omat TOP-4 vinkkini rentouttaviin koti-iltoihin: 

 

1. Uuden reseptin kokeileminen 

Kokkailussa parasta on kokeilla uusia ja erilaisia ruokalajeja tai leivonnaisia. Arjen kiireen keskellä on harvoin aikaa kokkailla tai leipoa mitään sen kummempaa, joten tylsät koti-illat voi onneksi muuttaa herkulliseksi illalliseksi. Voit myös haastaa itseäsi ja kokeilla tehdä jääkaapin syövereistä löytyvistä hävikkikomponenteista aterioita! Esimerkiksi mustuneista banaaneista saa erinomaisen banaanikakun. 

2. Ristikot, palapelit tai muut mummoiluhommat  

Nämä asiat koukuttavat toisinaan tunneiksi! Ristikoiden täyttämisessä joutuu toisinaan todella miettimään ja oikean sanan löytyessä tulee huippufiilis. Samoin palapelien kasailussa palojen etsiminen ja oikean palan löytäminen saa hyvän olon hormonit hyrräämään! 

3. TV-sarjojen katselu 

En ole niinkään leffaihminen vaan tykkään enemmän katsella sarjoja. Suosikkejani ovat muun muassa Game of Thrones, Breaking Bad ja Sunnuntailounas. Vaikka luulen tietäväni, minkä tyylisistä elokuvista ja sarjoista tykkään, on välillä hyvä kokeilla jotain erilaista ja uutta. Hyviä yllättäjiä ovat olleet esimerkiksi ruotsalainen Solsidan sekä The Handmaid’s tale. 

4. Venyttely ja spa-hetki 

Tylsän illan käyttäminen itsenä hemmotteluun on enemmän kuin suotavaa! Tee tilaa olohuoneen lattialle ja venyttele hetki. Usein kuulee ihmisten päivittelevän, kuinka venyttelyä ja kehonhuoltoa pitäisi tehdä, mutta kun ei vaan ehdi. Asettele kasvoille kasvonaamio ja heitä harteille lämpötyyny! Lahden Talojen Asukkaan palvelukanavan kautta pystyy myös varaamaan extemporesaunavuoron 

 

Aino on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo millaista on asua Lahden Taloilla.

Blogi