Kotoilijamme kertoo: Sisustuspakki – Tunnelmaa tehosteseinällä

 

Toimiva ja viihtyisä koti helpottaa ja kohottaa arkea. Siksi kodin sisustamiseen ja tunnelmaan kannattaa mielestäni ehdottomasti panostaa. Kodin sisustaminen ja laittaminen on minulle mieleistä puuhaa, mutta useimmissa vuokra-asunnoissa asunnon muokkaaminen on rajautunut taulujen kiinnittämiseen ja huonekaluihin. Vaikka huonekaluilla ja tekstiileillä saakin paljon aikaan, voi seiniä maalaamalla tai tapetoimalla kotia muokata vielä enemmän oman fiiliksen mukaiseksi ja viihtyisämmäksi – pintamateriaalit nimittäin vaikuttavat asunnon tunnelmaan huomattavasti. 

Omaksi onnekseni Lahden Taloilla olen päässyt vaikuttamaan myös asuntoni seinien väriin. Sain muutama kuukausi takaperin ajatuksen, että haluaisin maalata makuuhuoneeni seinän vaalean vihreällä sävyllä. Tehosteseinällä halusin rauhoittaa makuuhuoneen tunnelmaa ja luoda makkariin seesteistä zen-fiilistä. Makuuhuoneen viihtyvyyteen ja rauhalliseen tunnelmaan panostaminen on mielestäni tärkeää, sillä se on huone, jossa ladataan akkuja ja rentoudutaan – tuskin kukaan haluaa herätä kaaoksen keskeltä. Tehosteseinän värivalinnassa kannattaa huomioida sen toimivuus muuhun sisustukseen niin, että väri jatkuisi myös muussa sisustuksessa. Tehosteseinällä voidaan vaikuttaa huoneen mittasuhteisiin, tummat värit pienentävät tilantuntua ja vaaleat puolestaan avartavat.  

 

 

“Lahden Talot tarjoaa asukkailleen käyttöön sisustuspakin, jonka avulla asunnon seiniä voi maalata tai tapetoida mieleisekseen.”

 

Laitoin viestiä Lahden Taloille ajatuksestani ja valitsin Tikkurilan värikartalta haluamani maalin sävyn. Maalit sekä kaikki maalaustarvikkeet tuli hakea joko Holman tai Launeen Prismasta. Maalien tilauksessa ei mennyt kauaa ja pääsin maalausprojektin pariin nopeasti. Maalaustarvikkeet olivat hyvät ja sisälsivät kaiken mitä tarvitsinkin suojavarusteista pensseleihin ja telaan. 

Lue lisää Lahden Talojen sisustuspakista! 

Aino on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo millaista on asua Lahden Taloilla.

Blogi