Kotoilijamme kertoo: Lähimatkailua Lahdessa koirien kanssa

Koska kevätkelit ovat olleet lähiaikoina parhaimmillaan, olen innostunut ulkoilemaan ympäri Lahtea koirieni kanssa. Lahdessa on monia ihania paikkoja, joihin voi mennä nauttimaan auringosta ja heräävästä luonnosta niin, että koiratkin pääsevät mukaan. 

Satama on mielestäni ihana paikka kahviloineen ja ulkoterasseineen. Esimerkiksi Kahvila Karikannan terassille tai Arlan terassille koirat ovat myös tervetulleita. Mikäli terassilla ei huvita istuskella, niin kahvilasta voi ottaa myös take away -kahvin ja mennä istuskelemaan kiville tai laitureille Vesijärven rannalla. Lahden keskustassa koirat ovat myös tervetulleita ainakin Wine Cafe Olavin terassille, You&Me+Coctailin sekä Tryffdelin tiloihin. Asia kannattaa kuitenkin aina varmistaa henkilökunnalta.

” Lahdessa myös koirat ovat tervetulleita useiden kahviloiden terasseille.”

 

Kun kesä lähenee ja vedet lämpenevät alkaa myös koirien uimarantojen käyttöaste nousta. Lahdessa on useita koirille tarkoitettuja uimarantoja. Oman kokemukseni mukaan parhaimmaksi niistä on osoittautunut Herrasmannin koirauimaranta. Herrasmannin rannan lähellä ei ole isoja teitä tai lenkkeilypolkuja, mikä tuo rauhaa uintihetkiin. Kuumina kesäpäivinä uimareita rannalla on useita, mutta onneksi rannalla on tilaa useammallekin uimarille. Toisinaan siellä pääsee myös nautiskelemaan vedestä omassakin rauhassa. 

Lahdessa on paljon ihania luontopolkuja ja ulkoilumaastoja. Koirien kanssa lenkkeillessäni arvostan sitä, että poluilla on suhteellisen rauhallista ja suosinkin siis hieman tuntemattomampia polkuja. Yksi ehdottomista suosikeistani on Ahtialan lähettyvillä sijaitseva Seitikka -lampi ja sitä ympäröivät maastot. Seitikan ympäri pääsee kulkemaan selkeää, mutta merkkaamatonta polkua, jonka varrelta löytyy myös penkki levähtämistä varten. Lahdessa on myös useita koirapuistoja, joissa koirilla on mahdollisuus juosta ja temmeltää kytkemättömänä.

 

Aino on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo millaista on asua Lahden Taloilla.

Blogi