Kotoilijamme kertoo: Ahtialassa lenkkipolulle pääsee suoraan talon pihasta

Olen aikaisemmin asustellut lähempänä Lahden keskustaa ja kainostelin aluksi muuttoa Ahtialaan sijainnin takia. Ahtiala on osoittautunut kuitenkin mahtavavaksi paikaksi!

Päätöstäni muuttaa Ahtialaan en ole siis katunut yhtään. Rappukäytävän ulko-ovelta lähtee suoraan polku metsään − koiran kanssa asuvalle alue on siis ihanteellinen. Ahtialassa on erinomaiset lenkkeilymaastot sekä järvi ja koirien uimaranta on aivan vieressä. Lisäksi lähellä on tarvittavat palvelut ja keskustaankin pääsee nopeasti.

Roopenkadun talot on lähivuosina remontoitu, joten asuntojen lisäksi myös kaikki yleiset tilat ovat todella hyväkuntoisia ja siistejä. Remontista huolimatta asuntojen vuokrat on pysyneet matalina ja pesutupakin on asukkaille ilmainen.

Olen asunut Lahdessa noin viisi vuotta ja olen ehtinyt asua jo useassa eri kaupunginosassa ja asunnossa.

 

”Minulle tärkeitä asioita asunnon valinnassa on hyvien lenkkimaastojen läheisyys, asunnon valoisuus sekä toimiva pohjaratkaisu.”

 

Useamman asumiskokemuksen perusteella, minulle on muotoutunut hyvä ajatus siitä, mitkä asiat asunnossa ovat itselleni tärkeitä ja mitkä ovat sellaisia, joista voi tinkiä. Saunan vievät neliöt hyödynnän mieluummin makuuhuoneeseen ja avoin tupakeittiö tuo mielestäni asuntoon tarvittavaa avaruutta erillisen keittiön sijaan. Lisäksi keskustan läheisyys ei ole minulle yhtä tärkeää kuin asuinalueen luonnonläheisyys sekä ympäröivät lenkkimaastot. Astianpesukone on minulle tärkeä, sillä se helpottaa kodin siistinä pitämistä huomattavasti. Asunnon valoisuus on minulle (sekä huonekasveilleni) myös tärkeä kriteeri.

 

”Kodin sisustaminen on tärkeä osa kotia ja se tekee kodista kodin.”

 

Kun kodin sisustus miellyttää, lisää se automaattisesti viihtyisyyttä ja on kotona mukavampaa oleskella. Minulle yksi tärkeimmistä asioista sisustuksessa on huonekasvit. Niiden kasvua on mielenkiintoista seurata ja olen aina innoissani, kun kasviin ilmestyy uusi lehti tai kukka! Ne tuovat asuntoon rentouttavan tunnelman ja jotkut kasvit myös puhdistavat sisäilmaa. Huonekasveja pitääkseen ei tarvitse olla viherpeukalo, nimittäin niitä löytyy myös hyvinkin helppohoitoisia yksilöitä. Minun TOP-3 helppohoitoiset huonekasvit ovat kultaköynnös, kirjorönsylilja sekä kultapalmu. Suosittelen viherkasveja jokaiseen kotiin!

 

”Mielestäni on tärkeää, että vuokra-asunnosta saa tehdä itsensä näköisen. Lahden Taloilla on siihen keinoja, sillä Lahden Talot tarjoaa maalit sekä maalaustarvikkeet niitä haluaville.”

 

Tällä hetkellä kodin tärkeys on erityisesti korostunut, sillä kotini toimii niin toimistona, rentoutumispaikkana kuin myös välillä treenisalinakin. Aktiivisena ihmisenä on tärkeää, että kotona pystyy rentoutumaan, se on helppo pitää siistinä sekä se, että kotia pystyy mukauttamaan erilaisiin tilanteisiin.

 

Aino on Lahden Talojen Kotoilija, joka kertoo millaista on asua Lahden Taloilla.

Blogi