10+1 vinkkiä asunnon hakemiseen

Listasimme vinkit ihanan kodin löytämiseen ja sen hakemiseen. Löydätkö sinä kotisi näillä vinkeillä?

1. Kodin saanti lähtee käyntiin asuntohakemuksen täyttämisestä. Voit täyttää hakemuksen nettisivuillamme täällä. Vapaisiin kohteisiimme pääset tutustumaan täältä.

2. Hakemuksessa on hyvä kertoa, mistä alkaen olet valmis vastaanottamaan asunnon. Muistathan huomioida myös irtisanomisajan nykyisestä asunnostasi.

3. Kerrothan meille, miksi haet asuntoa? Tarvitsetko esimerkiksi isompaa tai pienempää asuntoa, asuntoa eri asuinalueelta vai hinnaltaan erilaista asuntoa?

4. Toiveesi ovat meille tärkeitä. Voit lisätä hakemukseen kohteita, jotka kiinnostavat sinua. Hakemuksessa on myös vapaavalintainen kohta, jossa voit kertoa toiveistasi tarkemmin. Etsitkö asuntoa läheltä koulua tai työpaikkaa? Onko sinulla toiveita asuinkerroksen tai varustetason suhteen? Mainitsethan myös, jos olet valmis joustamaan jonkin asian suhteen. Näiden avulla pyrimme löytämään juuri sinulle sopivan kodin.

5. Laskethan budjettisi, jotta tiedät millaiset asumiskustannukset sinulle sopivat. Näin rahaa jää muuhunkin kuin asumiseen.

 

“Muista budjetti. On kivaa, kun rahaa jää muuhunkin elämään kuin asumiseen.”

 

6. Muista tarkistaa, että antamasi tiedot ovat oikein ja että kaikkien mukana muuttavien tiedot löytyvät hakemuksestasi. Kerro myös, jos mukanasi muuttaa lemmikkejä.

7. Vaikka hakemuksella ei haetakaan jotain tiettyä asuntoa, voit kertoa meille, mikäli haaveilet jostain tietystä kodista. Kaikki vinkit sinulle täydellisen kodin löytämiseen ovat meille avuksi.

8. Asuntohakemusta voit jatkossa muokata ja päivittää nettisivujemme kautta, eikä uutta hakemusta tarvitse täyttää aina uuden mielenkiintoisen asunnon löydyttyä. Hakemus on voimassa kolme kuukautta.

9. Käsittelemme hakemuksesi mahdollisimman pian ja olemme sinuun yhteydessä, mikäli löydämme hakukriteereihisi sopivan asunnon.

10. Asuntohakemus ei sido sinua mihinkään. Voit käydä katsomassa asuntoa ja tehdä päätöksesi vasta sen jälkeen. Ilmoitathan kuitenkin päätöksestäsi tarjouksen voimassaoloaikana, myös peruutuksista. Otamme peruutuksen syyt huomioon seuraavassa tarjouksessa ja päivitämme tarvittaessa hakemustasi.

+ Oma aktiivisuus on plussaa! Nettisivuiltamme voit tarkastella vapaita ja vapautuvia asuntoja sekä ilmoittaa, mikäli haluat käydä jotakin niistä katsomassa. Voit myös ilmoittaa kiinnostuksesi jostain tietystä kohteesta ja jäädä odottamaan sieltä vapautuvia asuntoja. Yhdessä löydämme sinulle sopivan kodin.

 

 

Noora

Kirjoittaja Noora työskentelee Lahden Talojen asuntojen vuokrauksessa, minkä lisäksi hän päivittelee Lahden Talojen sosiaalista mediaa. Nooralle on tärkeää, että jokaisella on itselleen sopiva ja ihana koti.

Blogi