Millaista on olla harjoittelijana Lahden Taloilla? Sen saat selville liiketalouden opiskelija Kiian blogista!

Liiketalouden opiskelija Kiia toimii Lahden Taloilla myynnin ja markkinoinnin harjoittelijana ensi syksyyn saakka.

Aloitin hiljattain kolmannen vuoden liiketalouden opinnot LAB ammattikorkeakoulussa. Opintojeni mielenkiinnon painopisteenä on asiakaskokemuksen aiheet sekä esimiestyö. Koulutukseeni lukeutuu yksi pidempiaikainen harjoittelu ja oman harjoitteluni päätin suorittaa Lahden Taloilla.

Lahden Talot tuli minulle tutuksi, kun eräs kanssaopiskelija kävi esittelemässä yritystä koulullamme. Kiinnostukseni heräsi välittömästi ja jäin haaveilemaan töistä asuntojen kauppaamisen parissa. Harjoittelun tullessa ajankohtaiseksi, rohkaistuin ja lähetin hakemuksen. Nyt toiminkin Lahden Taloilla myynnin sekä markkinoinnin harjoittelijana ensi syksyyn saakka.

Työtehtäviini kuuluu vapaiden vuokra-asuntojen ilmoitusten hallinnoiminen sekä asiakastiedottamisen yhtenäistäminen. Työssäni saan vapaasti syventyä myynnin sekä tiedottamisen haasteisiin ja tuoda esiin omia näkemyksiäni ratkaisujen keksimiseksi. Olen myös päässyt osallistumaan asuntojen kuvaamiseen sekä asuntonäyttöihin ja sitä kautta tutustumaan paremmin Lahden Talojen kohdetarjontaan.

 

Saan tehtävissäni aitoa kosketuspintaa niin myyntityöhön kuin asiakaspalveluun, jotka ovat molemmat tärkeässä asemassa onnistuneen asiakaskokemuksen luomisessa.”

 

 

Yllätyin, kuinka monipuolisia työtehtäviä alalla onkaan. Mielikuvani asumispalveluiden tarjoamisesta vastasi hyvin paljon stereotyyppistä toimistotyötä, mutta jo ensimmäisellä viikolla pääsin kokemaan työn monet eri puolet useiden erilaisten tehtävien myötä. Lahden Talot on iso organisaatio, jonka tehtäviin kuuluu asuntojen tarjoamisen lisäksi esimerkiksi ylläpitoa, tiedottamista, kanssakäymistä sekä vaikuttamista. Jokainen päivä on aina vähän erilainen.

Minulla ei ole aiempaa kokemusta asuntojen vuokraamisesta, mutta asiakaspalvelu on minulle ennestään tuttua. Kyseisessä työssä hyvän, henkilökohtaisen asiakaspalvelun sekä positiivisen asiakaskokemuksen luomisen tärkeys korostuu, sillä Lahden Talot pyrkii tarjoamaan asumispalveluja kaikkiin elämäntilanteisiin. On siis tärkeää, että jokainen asiakas kohdataan yksilönä ja palvelussa kiinnitetään huomiota asiakkaan omiin toiveisiin sekä tarpeisiin asunnon suhteen. Tavoitteena on tuoda yhteen ihmiset sekä kodit, joissa jokainen asukas voisi nähdä elävänsä mahdollisimman pitkään.

 

”Olen aina toivonut työelämältä mahdollisuutta tehdä vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä rohkaisevassa ympäristössä.”

 

Tiimissämme korostuu ajatus siitä, että teemme yhdessä töitä halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Tämä näkyy kannustamisena sekä luottamuksena toisten tekemiseen. Lahden Taloilla koen voivani vaikuttaa pienillä asioilla isoon kokonaisuuteen, jonka toiminnan seurauksena syntyy kestäviä asiakassuhteita. Tähän asti harjoitteluni on vain vahvistanut ajatustani siitä, että tämän aiheen ympärillä haluan työskennellä myös tulevaisuudessa. Odotan innolla tulevan kevään sekä kesän tuomia uusia kokemuksia.

 

Kirjoittaja on Kiia Heimlander, Lahden Talojen harjoittelija
Vapaa-ajalla Kiia nauttii erilaisista liikunta-aktiviteeteista, luontopoluista sekä perheen kanssa oleskelusta.

 

Blogi