Lihaton lokakuu voisi olla hyvä hetki tutustua kasvisruoan maailmaan. Samalla pääset testailemaan uusia reseptejä ja luvassa on varmasti myös upeita makuelämyksiä.
Ravitsemussuositusten mukaan lihaa tulisi syödä 500 grammaa viikossa, mutta suomalainen kuluttaa sitä keskimäärin jopa kolminkertaisen määrän. Lihaton lokakuu voisikin olla hyvä mahdollisuus kokeilla, miltä lihan jättäminen pois lautaselta tuntuu!
Lihaa ei kannata kuitenkaan korvata ihan millä tahansa. Kun itse päätin minimoida lihan syömisen, valikoitui lautaselle helposti esimerkiksi fetajuustoa tai halloumia. Juustot ovat kuitenkin aikamoisia ilmastosyöppöjä, koska juuston valmistamiseen tarvitaan runsaasti maitoa. Juustot kannattaa siis jättää vähemmälle. Itse käytän paljon vegaanisia juustovalmisteita.
Nykypäivänä kaupan hyllyt ovat pullollaan vaihtoehtoja lihan tilalle, esimerkkeinä pavut, linssit, soija- ja kauratuotteet sekä kasviproteiinivalmisteet. Puputa siis reilusti ja rohkeasti kasviksia, marjoja ja nautiskele hedelmiä. Inspiraation luomiseksi, valitsin muutamia omia suosikkireseptejäni, jotka toivottavasti auttaisivat sinuakin pääsemään alkuun!
Omat suosikkireseptini
Täytetyt uunibataatit
Uunibataatit valmistetaan uuniperunoiden tapaan. Klikkaa ohjeeseen tästä
Tomaatti-linssikeitto
Maukas ja mausteinen keitto lämmittää syyskeleillä niin mieltä kuin kehoa. Klikkaa ohjeeseen tästä
Makaronilaatikko soijarouheesta
Tämä makaronilaatikko maistuu varmasti ihan koko perheelle. Klikkaa ohjeeseen tästä
Kirjoittaja on Lahden Talojen Mira, joka toimii tällä hetkellä asuntojen vuokraustiimissä. Miran vapaa-aika koostuu yleensä monipuolisesta urheilusta, ystävien sekä perheen kanssa rentoutumisesta ja virkistäytymisestä.