Lahden Taloille lisää A-luokan energiataloja Nastolan Rakokiven alueelle

Pulteritielle valmistui uusi korkealaatuinen asuintalo, Vasaratien kohteet valmistuvat marraskuussa 2020

Nastolalainen Anne Parkko muuttaa heinäkuun alussa puolisonsa Samin kanssa juuri valmistuneeseen Lahden Talojen kohteeseen Pulteritie 1:een. Tämänhetkinen koti Vasaratiellä on rakennusteknisesti tullut elinkaarensa päähän, siksi Vasaratie 2-4 talojen purkaminen aloitetaan heinäkuussa. Lahden Talot on tarjonnut Vasaratien asukkaille korvaavia asuntoja. Parkon perheen uusi koti sijaitsee aivan aikaisemman kodin naapurissa. – Uudessa asunnossa on vähän tehokkaammat neliöt ja kaikki on tyylikästä, odotamme kovasti muuttoa, sanoo Anne Parkko.

Pulteritie 1 on korkealaatuinen viisikerroksinen yksiportainen 40 asunnon asuintalo. Lähes nollaenergialuokan talossa on laadukkaat vähäpäästöiset pintamateriaalit.

Parkon perheen uudessa kodissa on myös vinyylilankkulattiat, keittiön varustetasoon kuuluvat laminaattitasot, induktioliesi ja astianpesukone, kylpyhuoneessa on mukavuuslattialämmitys. Asuinnoissa on tilavat lasitetut parvekkeet. Asunnoissa on kesäaikaan viilennysmahdollisuus keskitetyn ilmastoinnin kautta, siihen sähkö saadaan katolle asennettujen aurinkopaneelien kautta. Myös muuhunkin kiinteistön sähkönkulutukseen hyödynnetään auringosta saatavaa ilmaista energiaa.

Asumismukavuutta lisäävät yhteistilat kellarissa, kuten talosauna, monitoimitila, pesula ja kuivaushuoneet sekä irtaimisto- ja polkupyörävarastot. Kiinteistössä on asennettu myös mittava kiinteistönhallintajärjestelmä, jonka tavoitteena on turvallinen ja viihtyisä asuminen sekä elinkaari- ja energiakustannusten ympärivuorokautinen hallinta E-valvomon kautta.

Myös piha-alue on varusteltu, muun muassa penkit, keinut ja hiekkalaatikko sekä autolämmityspaikat ja polkupyöräkatokset on uusittu. Aikaisemmin tontilla oleva lähimetsikkö on siistiytynyt ja siitä on saatu tulevilta ja naapuriston asukkailta kiitosta.

Irja Kuisma on pitkäaikainen asukas Vasaratiellä, myös hän muuttaa Pulteritien uusiin asuntoihin. Kuisma sanoo tuntevansa hiukan haikeuttakin muuton aattona. – On helpotus, että päästään samalle alueelle, palvelut ja ystävät pysyvät lähellä. Kuisma kertoo käyneensä joka päivä iltakävelyllä katsomassa, miten uuden kodin rakentaminen edistyy.

Kuisman ja Parkon perheen kanssa Vasaratien purettavista kiinteistöistä uusiin koteihin Pulteritielle muuttaa liki 30 perhettä. – Olemme halunneet palvella vanhoja asukkaitamme hyvin ja tarjota heille uuden kodin. Iso osa asukkaista muuttaa uuteen naapuritaloon, kertoo Lahden Talojen rakennuttajainsinööri Atte Launiala.

Uudet kohteet jatkavat Lahden Talojen vahvaa investointiohjelmaa Rakokiven alueella, jossa yhtiö haluaa toimia osaltaan alueen kehittäjänä. – Tavoitteenamme on pitää Rakokiven alue elinvoimaisena ja rakentaa laadukkaita ja korkeatasoisia koteja. Vasaratielle nousee kolmen purettavan lamellitalon tilalle kaksi A-energialuokan asuintaloa. Kohteet valmistuvat marraskuussa 2020. Pääurakoitsijana toimii Varte Lahti Oy. Vuokrataso kaikissa Rakokiven uusissa kohteissa noudattaa Lahden Talojen kohtuuhintaista linjaa, sanoo Lahden Talot Oy:n toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

Tiedotteet