Lahden Talot rakennuttaa 80 uutta vuokra-asuntoa Rakokiveen

Lahden Talot rakentaa kaksi viisikerroksista A-energialuokan kerrostaloa Rakokiven keskustaan. Vasaratie 2-4:ssä sijaitsevissa kerrostaloissa on 80 asuntoa ja huoneistoala on yhteensä 3 877 asm2. Huoneistojen keskipinta-ala on 46,5 asm2.

Tontilla on aiemmin ollut kolme kolmekerroksista lamellitaloa, jotka puretaan rakennusurakkaan kuuluvana toimenpiteenä. Vastuullisena toimijana Lahden Talot on tarjonnut kaikille purettavien talojen asukkaille korvaavan asunnon toisaalta omasta asuntokannastaan. Hanke alkaa vanhojen rakennusten purkutöillä elokuun alusta 2019.

Rakennuksista tulee betonielementtirakenteisia ja julkisivu on paikalla muurattu. Talon katolle asennetaan aurinkopaneelit, joista saatava sähkö käytetään ilmastoinnin, valaistuksen ja talotekniikan ylläpitoon. Mittava kiinteistönhallintajärjestelmä takaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen elinkaari- ja energiakustannusten hallinnan.

Molemmista taloista tulee laadukkaita sisämateriaaleiltaan. Asuinhuoneistoihin asennetaan vinyylilankkulattiat, keittiöiden varustetasoon kuuluvat laminaattitasot, induktioliesi ja astianpesukone sekä lattialämmitys kylpyhuoneeseen. Asuinnoissa on tilavat lasitetut parvekkeet ja kesäaikaan tarvittava viilennysmahdollisuus keskitetyn tuloilman kautta.

Rakennuksessa on myös sisäantennijärjestelmä matkapuhelinverkon kuuluvuuden varmistamiseksi sekä laadukkaat yhteiset tilat kuten talosauna, monitoimitila, pesula ja kuivaushuoneet. Taloissa on iso tasainen etelään aukeava piha-alue ja hyvät parkkialueet. Pysäköintijärjestelyihin on panostettu ja uudessa kohteessa on muun muassa 43 autokatospaikkaa ja 19 avopaikkaa.

Vuokrataso uusissa asunnoissa tulee noudattamaan Lahden Talojen kohtuuhintaista linjaa.

Vasaratien kohteet valmistuvat marraskuun 2020 aikana. Pääurakoitsijana toimii Varte Lahti Oy.

– Vasaratien kohteet jatkavat Lahden Talojen vahvaa investointiohjelmaa Rakokiven alueella, jossa meillä käynnissä on parhaillaan Pulteritie 1:n uustuotantokohde ja Huokotie 3:n perusparannus. Haluamme osaltamme olla kehittämässä Rakokiven aluetta ja kannustaa myös alueen muita kiinteistöomistajia kehitystyöhön. Lahden Taloilla on tulossa eri puolille Lahtea myös useita muita uudisrakennuskohteita tämän vuoden aikana. Uudisrakentamiseen ja perusparantamiseen panostaminen on osa uudistumistamme. Haluamme tarjota laadukasta, kohtuuhintaista, turvallista ja ympäristöystävällistä asumista asukkaillemme, sanoo toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

Vasaratie 2-4 havainnekuva

Tiedotteet