Uusien opiskelijatalojen rakennustyöt alkavat Mukkulassa kesäkuussa

Lahden Talojen opiskelija-asuntojen asuntokantaa uudistetaan reippaassa tahdissa

Lahden Talot aloittaa Laatikkotehtaankadulla uusien opiskelijatalojen rakennustyöt kesäkuussa. Kaksi uutta opiskelijataloa nousee Mukkulan uuden Kampusraitin varrelle, lähelle uutta LUT-kampusta osoitteeseen Laatikkotehtaankatu 5.

Laatikkotehtaankadulle tulee kaksi toisiinsa kytkettyä viisikerroksista A-energialuokan opiskelijataloa. Opiskelija-asuntoihin tulee 110 pienasuntoa ja yhteiset tilat rakennusten alimpaan kerrokseen. Huoneistoalaa rakennuksissa on yhteensä 3510 m2 ja yhteistiloja on yhteensä 346 m2. Keskipinta-ala asunnoissa on 31,5 asm2.

Pääurakoitsija kohteessa on Pallas Rakennus Päijät-Häme Oy. Opiskelijatalot valmistuvat alkuvuodesta 2021.

Laatikkotehtaankadun opiskelija-asuntojen rakentaminen jatkaa Lahden Talojen vahvaa uudistuslinjaa ja kiinteistökannan kehittämistä. Vasaratiellä, Saimaankadulla ja Laatikkotehtaankadulla alkavien uusinvestointien arvo ylittää 40 miljoonaa euroa ja näissä kohteissa valmistuvien asuntojen määrä on yhteensä 300.

– Lahden Talot panostaa opiskelijoiden asumisen laatuun ja viihtyisyyteen. Opiskelijoiden asumiseen kohdistuvia toiveita on selvitetty yhdessä muun muassa LAMK:n kanssa. Uudet valmistuvat asunnot ovat tilavia ja edustavat normaalia vuokra-asumista. Erona on, että yhteisöllisiin tiloihin on panostettu enemmän. Yhteisölliset tilat aukeavat Kampusraitille ja niissä on mahdollisuus erilaiseen vapaa-ajan toimintaan, kokoontumisiin sekä opiskeluun. Oppilaitosten läheisyydestä johtuen uusien opiskelija-asuntojen saavutettavuus on erinomainen, kertoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

Lahden Talojen opiskelija-asuntokannan uudistamista jatketaan reippaassa tahdissa. Tammikuussa 2020 käynnistyy Svinhufvudinkadun opiskelijatalon peruskorjaus ja samalle kadulle on suunnitteilla myös uudisrakennus opiskelija-asumiseen, kertoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

Havainnekuva Laatikkotehtaankatu 5

Tiedotteet