Lahden Talot lahjoittaa 2 000 radiota asukkailleen: ”Kannustamme varautumaan poikkeustilanteisiin”

Hyvällä varautumisella Lahden Talojen kodit pidetään turvallisina myös poikkeustalven aikana.

Vuokranantajana Lahden Taloilla on iso vastuu kotien turvallisuudesta. Poikkeustalveen on varauduttu hyvin, sillä turvallisen asumisen varmistamiseen kuuluu myös poikkeustilanteisiin varautuminen.
− Halusimme tehdä todella konkreettisen varautumisteon kaiken muun kotien turvallisuutta parantavan työmme lisäksi. Siksi päädyimme lahjoittamaan paristoradioita asukkaillemme ja näin kannustamme asukkaitamme varautumaan poikkeustilanteisiin. Mahdollisten sähkökatkojen aikana on tärkeää pystyä kuuntelemaan viranomaistiedotteita radion kautta, kertoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen.
− Meillä on vuokranantajana iso vastuu asukkaidemme turvallisuudesta, varautumiskeinoista ja tietoisuuden lisäämisestä. Vastuu korostuu nyt poikkeustalven aikana, sanoo Lahden Talojen isännöintipäällikkö Matti Koskinen.

Viranomaisten varautumisohjeen mukaan poikkeustilanteisiin kannattaa varautua niin, että jokainen suomalainen pärjää kolme vuorokautta itsenäisesti omassa kodissaan.
− Mahdollisten sähkökatkojen varalta kotoa pitäisi löytyä myös paristoilla toimiva radio ja taskulamppu sekä paristoja niihin. Paristoradio voi olla monessa nykyajan kodissa jo harvinaisuus, Koskinen sanoo.

Lahden Talot on tiedottanut asukkaitaan radioiden noudosta. Radioita on varattu 2 000 asuntoon.

Kotien turvallisuutta vahvistetaan ja kehitetään Lahden Taloilla jatkuvasti. Tähän kuuluu yhtiön valmiussuunnitelman mukaisesti muun muassa hyvä riskienhallinta, suunnittelu, määräaikaistarkastukset, aktiivinen tiedottaminen sekä turvallisuus- ja poistumisharjoitukset.  Lahden Talot on muun muassa uusinut kiinteistöjensä alueopasteet, palokunnantaulut, turvallisuusohjeet ja pelastusohjelmat, minkä lisäksi asukasaktiiveja koulutetaan väestönsuojanhoitajan ja turvallisuuspäällikön tehtäviin. Väestönsuojat ja niiden varustus on tarkastettu kuluvan vuoden aikana. Aktiivinen asukastiedottaminen on tärkeä keino lisätä asukkaiden riskitietoisuutta ja varautumista mahdollisiin poikkeustilanteisiin.

 

Tiedotteet