Uusi kokeilu Lahden Taloilla: “Teimme mehiläispesän ja niityn kerrostalomme pihalle”

Lahden Talot on mukana pelastamassa pörriäisiä ja tukemassa luonnon monimuotoisuutta uudella tavalla. Samalla annetaan vihreämmän elämän tuulahduksia pilotissa olevan kerrostalon asukkaille.

− Kun kuulimme, että mehiläispesiä on mahdollista tuoda kerrostalojen pihoille, päätimme heti osallistua pörriäisten pelastamiseen. Mehiläisten määrä on vähentynyt huolestuttavasti viime vuosina. On ilo olla yhdessä asukkaidemme kanssa mukana tämän kaltaisessa ympäristövastuullisessa toiminnassa, joka on osa myös yhtiömme strategiaa, kertoo Lahden Talojen isännöintipäällikkö Matti Koskinen.

Lahden Talot toi toukokuun 11. päivä puulaatikoista rakennetun mehiläispesän osoitteeseen Timonkatu 5. Kohteen nurmikosta on rajattu myös niittyalue, joka edistää niittykasvien leviämistä, tuo asukkaiden silmille iloa, parantaa mehiläisten pölyttämismahdollisuuksia ja myös muiden hyönteisten hyvinvointia. − Niitty oli Timonkadun asukastoimikunnan puheenjohtaja Mika Kuisman idea. Hän haki niitylle omatoimisesti EU-rahoitusta ja hän on tehnyt kylvötyön talkoohengessä. Olemme iloisia, että asukkaistamme löytyy näin aktiivisia toimijoita ympäristömme hyväksi, Lahden Talojen ympäristöpäällikkö Elina Rantanen iloitsee.

Mehiläispesä sijaitsee aivan niityn läheisyydessä ja sen ympärille on asennettu kevyt aitaus ilkivallan estämiseksi. − Pesää käy hoitamassa itseään mehiläistohtoriksi kutsuva Kamran Fakhimzadeh Suomen Lähi Luomu Oy:stä pari kertaa viikossa. Asukkaat saavat mukavaa seurattavaa mehiläisistä ja niiden hoidosta. Tarkoituksena on järjestää myös tilaisuus, jossa Fakhimzadeh kertoo lapsille ja muille asukkaille pörriäisten elämästä ja pölytyksen tärkeydestä. Minusta on tärkeää, että Lahden Talot kertoo ympäristön asioista asukkailleen sopivissa tilanteissa, sanoo Lahden Talojen ympäristöpäällikkö Elina Rantanen.

Matti Koskisen mukaan mehiläispesiä saatetaan tuoda ensi kesänä useammankin kerrostalon pihalle. − Kesän jälkeen teemme päätöksiä mehiläistohtorilta ja asukkailta saadun palautteen perusteella, Koskinen sanoo.

Tiedotteet