Lahden Talot rakennuttaa 60 uutta vuokra-asuntoa Kivakadulle Niemeen

Lahden Talot rakentaa A-energialuokan kerrostalon Kivakadulle Niemeen. Kivakatu 2:ssa sijaitsevassa kerrostaloissa on 60 asuntoa ja huoneistoala on yhteensä 2832,5 asm2. Huoneistojen keskipinta-ala on 47,2 asm2.

Tontilla on aiemmin ollut vuonna 1972 rakennettu 50 huoneiston kerrostalo, joka puretaan rakennusurakkaan kuuluvana toimenpiteenä eli kyseessä on purkava saneerauskohde. Hanke alkoi vanhan rakennuksen purkutöillä maaliskuussa 2020.

Vastuullisena toimijana Lahden Talot on tarjonnut asukkaille korvaavia asuntoja toisaalta omasta asuntokannastaan.

Kivakadun rakennuksesta tulee betonielementtirakenteinen ja julkisivu on paikalla muurattu. Talon katolle asennetaan aurinkopaneelit, joista saatava sähkö käytetään viilennyksen, valaistuksen ja talotekniikan ylläpitoon. Mittava kiinteistönhallintajärjestelmä takaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen elinkaari- ja energiakustannusten hallinnan.

Talosta tulee laadukas sisämateriaaleiltaan. Asuinhuoneistoihin asennetaan vinyylilankkulattiat, keittiöiden varustetasoon kuuluvat laminaattitasot, induktioliesi ja astianpesukone sekä mukavuuslattialämmitys kylpyhuoneeseen. Asuinnoissa on tilavat lasitetut parvekkeet ja kesäaikaan tarvittava viilennysmahdollisuus keskitetyn tuloilman kautta.

Rakennuksessa on myös sisäantennijärjestelmä matkapuhelinverkon kuuluvuuden varmistamiseksi sekä laadukkaat yhteiset tilat kuten talosauna, pesula ja kuivaushuone, ulkoiluväline- ja lastenvaunu- sekä irtaimistovarastot.

Talossa on iso, tasainen ja turvallinen piha-alue ja laadukkaisiin pysäköintijärjestelyihin on tehty panostuksia. Kohteessa on 44 autopaikkaa, joista kaksi on invapaikkoja. Autopaikoista 14 on katoksessa ja 30 pihalla. Autopaikoista neljä on varustettu sähköajoneuvojen lataukseen. Polkupyöröpaikkoja on 45, joista sisällä kellarissa 25 ja pihalla katoksessa 20.

Vuokrataso uusissa asunnoissa tulee noudattamaan Lahden Talojen järkevän hintaista linjaa.

Kivakadun kohde valmistuu kesän 2021 aikana. Pääurakoitsijana toimii Varte Lahti Oy.

– Kivakadun hanke on tärkeä osa Varte Lahden nykyistä ja seuraavaa tilikautta. Neuvotteluissa Lahden Talojen kanssa löytyi yhteinen intressi ja hanketta saatiin yhteistyössä järkeistettyä. Kohteen aloitus aikaistui noin puolellatoista vuodella ja hanke muotoutui yhden kerrostalon kokonaisuudeksi aiemmasta kahden erillisen kerrostalon hankkeesta, toteaa Varte Lahti Oy:n toimitusjohtaja Juha Sankari.

– Kivakadun investointi on osa Lahden Talojen mittavaa strategista uudistusohjelmaa. Kehitämme aktiivisesti asuntokantaamme vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin. Haluamme tarjota laadukasta, järkevän hintaista, turvallista ja ympäristöystävällistä asumista asukkaillemme, sanoo Lahden Talot Oy:n toimitusjohtaja Jukka Anttonen.


Kivakatu 2 havainnekuva

Tiedotteet