Lahden Taloille valmistuu 300 uutta kotia – myös keskustaan saadaan lisää kaivattuja uusia vuokrakoteja

Asukashaku keskustan ja Rakokiven asuntoihin on alkanut. Kampusraitin varrelle valmistuu uusia opiskelija-asuntoja loppuvuodesta.

Lahden Talot rakennuttaa Lahden keskustaan Paavolan kaupunginosaan Saimaankadulle kahta uutta seitsemänkerroksista kerrostaloa, joissa on yhteensä 110 asuntoa. Kohde valmistuu syksyllä 2020. Myös Nastolaan Rakokiven keskustaan Vasaratie 2-4:ään nousee kaksi uutta viisikerroksista kerrostaloa. Taloihin tulee yhteensä 80 asuntoa. Nämä kohteet valmistuvat loppuvuodesta 2020. – Haku keskustaan valmistuviin asuntoihin on jo alkanut, ja asunnot ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta. Keskustan uudiskohteille on selvästi kysyntää, sanoo Lahden Talojen markkinointipäällikkö Piia Jokiaho.

Keskustassa Saimaankadun kerrostalojen ylimmän kerroksen saunaosaston laajalta näköalaterassilta on hienot näkymät Lahden keskustan ylle. Piha-alueet ovat viihtyisiä ja turvallisia. Kaksikerroksinen asukaspysäköintihalli sijoittuu osin maan alle ja hallin kattotaso maisemoidaan viheristutuksilla. Rakokivessä on iso tasainen etelään aukeava piha-alue ja hyvät parkkialueet. Myös Rakokiven kohteet sijaitsevat aivan palveluiden vieressä.

Opiskelija-asumisen laatutasoa nostetaan myös. Laatikkotehtaankadulle, Niemen Kampusraitin varrelle, aivan LABin ja LUTin uuden kampuksen viereen nousee kaksi uutta opiskelijataloa. Kyseessä on kaksi toisiinsa kytkettyä viisikerroksista taloa, joihin tulee 110 pienasuntoa, joista 80 on yksiöitä ja 30 kaksioita. Asunnot ovat tilavia ja vastaavat tämän päivän opiskelijoiden tarpeita. Asuinnoissa on muun muassa suuri lasitettu parveke ja astianpesukone. Rakennusten alimpaan kerrokseen sijoittuvat suuret yhteisölliset tilat, joiden käytöstä asukkaat voivat itse päättää. Toive yhteisistä tiloista tuli esille muun muassa Lahden Talojen ja ammattikorkeakoulun opiskelija-asumista koskevassa selvityksessä. Uudisrakennusprojekti valmistuu marraskuun 2020 lopussa.

Lahden Talojen uudiskohteiden laatutaso on korkea. Rakennuskonseptissa käytetään laadukkaita materiaaleja ja rakentamisen laadunvalvontaan on panostettu. Työmaiden toimintaa mitataan jatkuvasti muun muassa TR-mittauksella. Asuinhuoneistoissa on vinyylilankkulattiat ja lattialämmitys kylpyhuoneessa. Keittiöiden varustetasoon kuuluvat laminaattitasot, induktioliesi ja astianpesukone. Asuinnoissa on tilavat lasitetut parvekkeet. Kesäaikaan asuintiloja viilennetään keskitetyn tuloilman kautta. Rakennuksessa on myös sisäantennijärjestelmä matkapuhelinverkon kuuluvuuden varmistamiseksi sekä yhteisinä tiloina talosauna, monitoimitila, pesula ja kuivaushuoneet. Viihtyisät yhteiset tilat ja toimivat piha-alueet lisäävät asukastyytyväisyyttä ja tukevat yhteisöllisyyttä.

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki vuonna 2021 ja Lahden Talot tukee vahvasti Lahden kaupungin ympäristötavoitteiden saavuttamista. Lahden Taloissa on kiinnitetty erityisesti huomiota rakennusten energiatehokkuuteen ja ekologisuuteen. Kaikki uudiskohteet ovat A-energialuokkaa. Mittava kiinteistönhallintajärjestelmä takaa rakennusten elinkaarenaikaisen energiakustannusten hallinnan. Panostaminen energiavalintoihin ja laadukkaisiin materiaaleihin tuo hyötyä ja asumismukavuutta myös asukkaalle. – Uusissa rakennuksissa meillä on aurinkopaneelit. Niistä saatava sähkö käytetään viilennyksen, valaistuksen ja talotekniikan ylläpitoon, kiinteistöjohtaja Harry Koskela sanoo.  A-energialuokan asuinkerrostalojen rakennuttajana Lahden Talot on edelläkävijä. Uusien kohteiden valmistuttua on Lahden Talot rakennuttanut jo kymmenkunta A-energialuokan mukaista asuinkerrostalokohdetta. Koskela kertoo, että yhtiö uudistaa jatkuvasti vuokra-asumista laadukkaaseen suuntaan uudisrakentamisella ja perusparannushankkeilla.


Saimaankatu 29 näköalaterassilta on hienot näkymät Lahden keskustan ylle

Tiedotteet