Haluatko vaikuttaa kotitalosi asioihin?

Lahden Talot etsii aktiivisia asukkaita mukaan asukastoimintaan.

– Asukastoiminta antaa Lahden Talojen asukkaille hyvät mahdollisuudet päästä suunnittelemaan kotitalon tapahtumia ja toimintaa. Aktiivisella asukastoiminnalla parannetaan myös koko talon yhteishenkeä ja asumisviihtyvyyttä, sanoo Lahden Talojen kiinteistömanageri Tia Koivunen.

Kaikkiin Lahden Talojen kiinteistöihin on mahdollisuus valita asukastoimikunta, joka voi järjestää mitä hauskempia tapahtumia asukkaille. Samalla asukastoimikunnan jäsenet pääsevät myös itse tutustumaan paremmin omiin naapureihin. Asukastoimikunnat valitaan asukkaiden kokouksissa keväisin. Asukastoimikunnan toimikausi on yleensä yksi vuosi, ellei toisin päätetä. Koivusen mukaan asukastoimikunta kokoontuu keskimäärin 3–4 kertaa vuodessa. Lahden Talot järjestää lisäksi asukastoimikunnille vuosittaisen koulutuspäivän ja budjettitorin. Nyt asukastoimikuntiin etsitään uusia toimijoita mukaan.
– Tyypillisesti oman kiinteistön asukastoimikunta järjestää kesäjuhlia ja talkoita sekä pikkujouluja, jotka ovat mukavia kohtaamispaikkoja talon asukkaille. Pienellä vaivalla saa siis järjestyttyä paljon hyvää asukkaille, Koivunen sanoo.
Toimikuntien järjestämät tapahtumat ovat suosittuja
Lahden Talojen asukastoimintaan kuuluvat myös liikunta- ja virkistystoimikunta, ympäristötoimikunta sekä toimintaansa aloittava opiskelijatoimikunta. Liikunta- ja virkistystoimikunta on järjestänyt reissuja muun muassa Ikeaan, Visulahteen ja teatteriin. Ympäristötoimikunta on puolestaan järjestänyt kirpputoreja yleisinä siivouspäivinä ja antanut valistusta jätteiden lajittelusta.
– Toimikuntien järjestämät tapahtumat ovat olleet suosittuja, joten voi sanoa, että järjestäjät ovat onnistuneet tehtävässään. Uudet ideanikkarit ovat kuitenkin lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan, Koivunen sanoo.
Kerhohuoneisiin mahtuu monenlaista toimintaa
Lahden Talot antaa jokaisen kiinteistön asukastoimikunnalle vuosittaisen määrärahan, joka on 6,5 euroa asuntoa kohden. Jos kiinteistöllä ei ole asukastoimikuntaa, yhteyshenkilölle voidaan maksaa kuittia vastaan toimintamäärärahaa. Vaikka kesäjuhlat ja talkoot ovat tyypillisiä asukastoimikuntien järjestämiä tapahtumia, voivat asukastoimikunnat suunnitella myös täysin omannäköistä ohjelmaa.
– Esimerkiksi monessa talossa kerhohuoneet ovat vähäisellä käytöllä. Niissä olisi mahdollista järjestää hyvinkin monenlaista toimintaa, kuten esimerkiksi syntymäpäiviä tai vaikkapa askartelukerhoja talon lapsille, Koivunen ideoi.
Lahden Taloilla asukkaiden asioista huolehtii myös oma vaaleilla valittava asukashallitus, jonka tehtävänä on lisätä asukkaiden aktiivisuutta ja kiinnostusta omaan asumiseen sekä asuinympäristöön.

Uutiset