Totta vai tarua – nyt selvitetään vuokra-asumisen suurimmat myytit ja harhaluulot

Vuokra-asuminen on sopiva asumismuoto moneen eri elämäntilanteeseen – silti siihen liitetään helposti vanhoja ja vääristyneitä harhaluuloja. Lahden Taloilla on yli 7 000 kotia, joissa asukkaat elävät omannäköistään elämää. Päätimme selvittää, pitävätkö myytit Lahden Talojen kodeissa paikkansa ja kokosimme kahdeksan väittämän listan yleisimmistä vuokra-asumiseen liittyvistä kysymyksistä – katso kuinka monta vastausta olisit tiennyt!

 

Saako vuokralainen vaikuttaa kodin sisustukseen vaikkapa maalaamalla seiniä?

1.Vuokralainen ei voi maalata asunnon seiniä

TARUA

Lahden Talojen asukkailla on käytössään ilmainen sisustuspakki, jonka avulla asukkaat voivat uudistaa kotinsa ilmettä pintaremontin keinoin. Sisustuspakki sisältää tarvikkeet asunnon ilmeen päivittämiseen ja laajan valikoiman erilaisia maaleja ja tapetteja.

 

Vuokra-asuminen on huoleton ja järkevänhintainen asumismuoto.

2. Vuokra-asuminen on edullista verrattuna muihin asumismuotoihin

TOTTA

Vuokrakoti on taloudellisesti turvallinen asumismuoto, sillä asumisen kustannukset ovat helposti ennakoitavissa. Lahden Taloilla asuntojen vuokrahinnat pyritään aina pitämään edullisempina kuin yleisen markkinahintatason vuokrat.

Lisäksi Lahden Taloilla vuokraan sisältyy asunnon ohella myös paljon muita asumisen kuluja. Esimerkiksi lämmitys, pesutupa ja nettiyhteys sekä sopimuksesta riippuen myös jopa vesimaksu kuuluvat vuokraan, eikä asukkaille koidu niistä lisäkustannuksia.

 

Kuuluvatko vinyylilankkulattiat ja astianpesukoneet vuokra-asunnon tavanomaiseen varusteluun?

3. Vuokra-asunnoissa ei ole panostettu laadukkaisiin materiaaleihin

TARUA

Lahden Talojen kaikissa uudiskohteissa hyvä laatu on rakentamisen perusedellytys. Lahden Talojen tuoreimmissa uudiskohteissa esimerkiksi Jaksonkadulla ja Kivakadulla on panostettu nimenomaan asumisen laatuun – avarat ja toimivat pohjaratkaisut, vinyylilankkulattiat sekä keittiön laminaattitasot tuovat mukavuutta jokapäiväiseen arkeen. Lisäksi uudiskohteiden asunnoista löytyy niin induktioliesi kuin astianpesukonekin ja yhteisessä käytössä olevat pesu- ja kuivaushuoneet.

Uudistuotannon ohella myös vanhempia kohteita uudistetaan Lahden Taloilla säännöllisesti. Perusparannuskohteissa asuntojen kaikki pinnat uusitaan ja varustetaso nostetaan uudiskohteiden tasolle tuomalla asuntoihin esimerkiksi astianpesukoneet. Myös kylpyhuoneet remontoidaan täysin. Perusparannuksen yhteydessä rakennusten julkisivut saavat uuden elämän, kun ne maalataan, kaiteet uusitaan ja parvekkeet lasitetaan.

 

Ovatko lemmikit tervetulleita asukkaita vuokrakoteihin?

4. Vuokrakotiin ei saa tuoda lemmikkejä

TARUA

Karvaiset kaverit ovat perheenjäseniä! Siispä myös Lahden Taloilla lemmikit toivotetaan tervetulleiksi suurimpaan osaan asuntoja.

 

Voiko vuokrakodissa asua niin pitkään kuin haluaa?

5. Vuokrakodissa saa asua niin pitkään kuin haluaa

TOTTA

Lahden Taloilla on yli 7 000 kotia, joiden joukosta löytyy varmuudella jokaiseen elämäntilanteeseen sopivia koteja. Meillä voit asua juuri niin pitkään, kuin haluat! Jos elämäntilanteesi muuttuu, voit lahden Talojen asukkaana vaihtaa asunnon helposti toiseen.

 

Tiesitkö, että vuokramaksusi voi sisältää esimerkiksi nettiyhteyden ja vesimaksun?

6. Vuokramaksu voi sisältää asumisenkuluja, kuten vesimaksun ja nettiyhteyden

TOTTA

Lahden Talojen asukkailla on käytössään monia asukkaan etuja. Lahden Taloilta voi esimerkiksi saada kodin ilman vakuusmaksua, mikä varmasti tuo helpotusta monen budjettiin. Lisäksi asukkailla on käytössään runsas ja monipuolinen sisustuspakki sekä ekologisia, täyssähköisiä yhteiskäyttöautoja, joita voi vuokrata helposti käyttöön esimerkiksi kauppareissua tai pidempää päiväretkeä varten.

 

Onko kaupunkiviljely mahdollista vuokrakodissa ja voiko vuokranantaja tarjoa siihen jopa välineet?

7. Vuokra-asunnoissa ei voi harrastaa kaupunkiviljelyä

TARUA

Parvekeviljely on suosittua ja sallittua myös vuokrakodeissa. Lahden Talojen asukkaat ovat omien terassiviljelmien ohella päässeet jo useana vuonna kokeilemaan kaupunkiviljelyä asuintalojen pihalle tuotujen istutuslaatikoiden avulla. Tänäkin keväänä Lahden Talot järjestää asukkailleen istutustarpeet ja -välineet erilaisten kasvien kasvattamiseen. Istutuslaatikoissa on aiempina kesinä viljelty muun muassa hyötykasveja.

 

8. Vuokranantaja voi nostaa vuokraa koska vain

TARUA

Vuokra-asuminen on taloudellisesti turvallinen ja helposti ennakoitavissa oleva asumismuoto. Kiinteähintainen kuukausimaksu sekä muut maksuun sisältyvät asumisen menot tekevät vuokra-asumisesta huolettoman ja järkevänhintaisen asumismuodon.

Lahden Taloilla asuntojen vuokrahinnat pyritään aina pitämään edullisempina kuin yleisen markkinahintatason vuokrat. Vuokramaksun suuruus määritellään tammikuussa ja se pysyy samana koko vuoden – riippumatta kustannusten noususta tai muusta talouden heilahtelusta.

 

Tutustu koteihimme ja hae asuntoa! 

 

 

 

Uutiset