Kesätyöntekijät tulivat Lahden Taloille –  ”Meillä kesäduunikokemuksesta halutaan tehdä mahdollisimman hyvä”

Lahden Taloilla kesäkuu on startattu iloisissa merkeissä, kun kaikki loputkin kesätyöntekijät ovat saapuneet taloon. Kesätyöntekijät perehtyvät paraikaa lahdentalolaisten työtehtäviin asuntojen vuokrauksessa, vuokravalvonnassa, ylläpidon sekä laskennan tiimeissä.

Hyvässä kesätyökokemuksessa laadukkaalla perehdytyksellä on iso merkitys. Siksi kesätyöntekijät saavat Lahden Taloilla aina kattavan perehdytyksen, ja töitä tehdään ensin yhdessä vakituisen työntekijän kanssa. Pikkuhiljaa tiedon ja taitojen lisääntyessä vastuuta annetaan kesätyöntekijälle enemmän. Vakituisten työntekijöiden kesälomien ajan kesätyöntekijät hoitavat tehtäviä itsenäisesti.

− Meillä ensimmäisistä kesäduunikokemuksista ja mahdollisesti myös ensimmäisistä työelämäkokemuksista halutaan tehdä mahdollisimman hyviä, sillä niillä on kauaskantoisia vaikutuksia nuorten elämässä. Mitä nuorempi työntekijä on, sitä isompi vastuummekin on. Emme vaadi kesätyöntekijöiltä entuudestaan tämän alan kokemusta. Hyvä ja kattava perehdytys varmistaa, ettei kesätyöntekijä jää yksin, vaan pääsee työtehtäviin turvallisella tuella hyvin kiinni, sanoo Lahden Talojen HR-assistentti Essi Murto.

”Kattava perehdytys varmistaa, ettei kesätyöntekijä jää yksin, vaan hän pääsee työtehtäviin turvallisella tuella hyvin kiinni.”

HR-assistentti Essi Murto on itsekin aloittanut Lahden Talojen työuransa kesätyöntekijänä – niin kuin moni muukin lahdentalolainen. Murto tuli kesätöihin vuonna 2019 laskennan kesätyötehtäviin ja siirtyi sen jälkeen HR-assistentin määräaikaiseen pestiin. Hänen mielestään uudet työntekijät tuovat aina tullessaan uusia näkökulmia ja niitä Lahden Taloilla halutaan myös herkällä korvalla kuunnella.

− Kesätyöntekijöitä odotetaan innolla joka vuosi, sillä on mukava saada uusia työkavereita. Nuorilta saamme myös uusia näkökulmia ja havaintoja, jotka saattavat helpottaa työarkeamme monin eri tavoin, Murto sanoo.

Tämän vuoden kesätyöntekijöistä kaksi oli Lahden Taloilla töissä myös viime kesänä. Yhteensä kesätyöntekijöitä on kuusi ja kaikki kesätyöntekijät ovat korkeakouluopiskelijoita.

Lahden Taloilla kahden viikon kesäduunipätkää pääsevät tekemään myös yläasteikäiset koululaiset, joita on tänä kesänä seitsemän. He tekevät pääsääntöisesti toimistotyötä ja syöttävät esimerkiksi erilaisia tietoja Lahden Talojen järjestelmiin.

− Koululaisille kahden viikonkin kesätyöpätkä antaa arvokasta oppia ja kokemusta työelämästä, Murto sanoo.

Harjoittelupaikka antaa arvokasta työkokemusta

Lahden Taloilla arvokasta työkokemusta voi napata itselleen myös työharjoittelun kautta. Tänä keväänä Lahden Taloilla on ollut yksi harjoittelija myynnin työtehtävissä ja toinen HR-tehtävissä. Harjoittelupaikkaa voi hakea esimerkiksi asuntojen vuokrauksesta, vuokravalvonnasta, ylläpidon, HR:n, laskennan ja markkinoinnin tiimeistä. Murton mukaan harjoittelupaikkoja tarjotaan mahdollisuuksien mukaan.

Harjoitteluhakemuksen voi tehdä koska tahansa Lahden Talojen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa: https://lahdentalot.solaforce.com/app/external/jobs

− Myös kesän 2023 kesätyöpaikkoja kannattaa hakea järjestelmän kautta hyvissä ajoin jo tämän vuoden lopussa, sillä juuri näiden hakijoiden joukosta Lahden Talot ensisijaisesti bongailee kesätyöntekijöitä haastatteluun, Murto vinkkaa.

“Kesän 2023 kesätyöpaikkoja kannattaa hakea hyvissä ajoin jo tämän vuoden lopussa.”

Työ- ja harjoittelumahdollisuuksien lisäksi Lahden Taloilla tehdään monipuolisesti yhteistyötä opiskelijoiden ja oppilaitosten kanssa.

 

Tutustu Lahden Talojen kesätyöntekijöihin

Millaisia kesätöitä Lahden Taloilla pääsee oikeasti tekemään? Otetaanko töihin vain korkeakouluopiskelijoita? Näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin saat vastauksia tutustumalla kesätyöntekijöidemme esittelyihin.

Osa  kesätyöntekijöistä on valinnut Lahden Talot jo toista kertaa kesätyöpaikakseen. Lahden Talot saa kesätyöntekijöiltä paljon kiitosta hyvästä työilmapiiristä. Yhteisellä kesäretkellä kesätyöntekijät pääsivät tutustumaan myös toisiinsa paremmin. 

Emmi – tarkkuutta ja taitoa laskennan tiimiin
Emmi
opiskelee tradenomiksi ensimmäistä vuotta Lahden ammattikorkeakoulussa, jossa hän erikoistuu taloushallintoon. Lahden Taloilla Emmi toimii laskenta-assistenttina ja tehtäviin kuuluu tiliotteiden ja maksuliikenteen hoitoa, ostolaskujen tiliöintiä, kierrätystä ja maksatusta.
− Ajoittain työtehtävät ovat olleet haastavia, sillä poikkeuksia tiliöinnissä on jonkin verran. Onneksi saan kattavia neuvoja ja voin aina kysyä apua. Ensivaikutelmani on ollut todella hyvä. Jokainen vastaantulija on toivottanut minut tervetulleeksi. Töistä lähdettyäni minulla on aina mukava fiilis, Emmi iloitsee.


Eetu − kiinteistönhallinnon tiimivahvistus
Jyväskylän yliopiston tietojärjestämätieteiden ensimmäisen vuoden opiskelija Eetu pääsee Lahden Talojen kesätöissä tekemään monipuolisesti erilaisia kiinteistönhallinnon työtehtäviä: asiakaspalvelua, tiedottamista, erilaisten tilausten ja hankintojen tekemistä ja laskutusta.
− Lahden Talot oli minulle ennestään tuttu toimija, koska olen Lahdesta kotoisin. Ensimmäinen kuukausi on ollut mielenkiintoinen ja opettava. Minut on otettu porukkaan mukaan erittäin hyvin, Eetu kertoo.


Kristina – myynnin monitaituriksi
Kristina
on Lahden ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelija ja meneillään on jo kolmas opiskeluvuosi. Valmistuminen häämöttää hänellä edessä syksyllä 2022. Kristina työskentelee myynnin tiimissä. Tehtäviin kuuluu asuntojen vuokrauksen eri vaiheet aina sopivan asunnon löytämisestä asiakkaalle irtisanomisten käsittelyyn asti. Lisäksi työhön kuuluu myös yleinen asiakaspalvelu ja asuntonäytöt. Kristina on Lahden Taloilla töissä jo toista kesää.
− Asiakaspalvelu on ollut minulle aina mieluista työtä. Mielestäni Lahden Talot on luotettava, turvallinen ja vastuullinen työnantaja ja täällä välitetään työntekijöistä toden teolla. Vastaanotto on ollut hyvää ja tunnen, että olen tärkeä osa työyhteisöä, Kristina sanoo.


Reetta – asuntojen vuokrausta erinomaisilla asiakaspalvelutaidoilla
Jyväskylän yliopiston kasvatti Reetta opiskelee psykologiaa ja sivuaineena johtamista. Lahden Taloilla Reetta työskentelee asuntojen vuokrauksessa: hän käsittelee hakemuksia ja hoitaa yhteydenpitoa asiakkaisiin osana vuokraustiimiä.
− Hain Lahden Taloille, koska minulla oli hyvä kuva yrityksestä ja halusin tehdä myynnillistä työtä, joka kuitenkin eroaa siitä mitä olen aikaisemmin tehnyt. Ensivaikutelma tänne tullessa oli alusta asti innostava, ja toimistolla on helppoa olla oma itsensä. Myös apua on ollut helppo kysyä ja tuntuu hyvältä, kun erityisesti oma tiimi tukee työssä ja haluaa oikeasti nähdä minun menestyvän, Reetta iloitsee.


Kosti – auttavalla otteella ammattimaista ylläpitoa
Lahden ammattikorkeakoulun toisen vuoden liiketalouden tradenomiopiskelija Kosti on alun perin kotoisin Heinolasta. Kosti työskentelee Lahden Taloilla ylläpidon tiimissä. Hän auttaa asukkaita kaikissa asumisen huolissa ja murheissa. Hän on päässyt tekemään myös kiinteistöjen pihojen tarkastuksia.  Kosti valitsi Lahden Talot kesätyöpaikakseen, koska liiketalouden ohella häntä kiinnostaa myös kiinteistöala.
− Ensivaikutelmani yrityksestä on ollut positiivinen. Ylläpidon porukassa on hyvä meininki, työ on ollut vaihtelevaa ja mielenkiintoista ja työkaverit ovat vastailleet mielellään tyhmiinkin kysymyksiin, Kosti sanoo.


Annika – tuttu kesätyöntekijä vuokravalvonnan vahvistukseksi
Vuokravalvonnan tiimiä vahvistaa tänä kesänä Annika, joka on lahdentalolaisille tuttu jo viime kesältä. Annika opiskelee Lahden ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta ja valmistuu liiketalouden tradenomiksi syksyllä. Lahden Taloilla Annika tekee vuokravalvontaa: seuraa maksuliikennettä ja reskontraa, käsittelee vakuuksia ja neuvoo asukkaita.
− Olin kesätöissä Lahden Taloilla vuonna 2021 samoissa hommissa kuin nytkin. Vuosi sitten päädyin hakemaan Lahden Taloille, kun löysin työpaikkailmoituksen koulumme kautta ja paikka kuulosti mielenkiintoiselta. Viime vuonna työtehtävät olivat kiinnostavia ja pidin työilmapiiristä, joten päädyin tulemaan uudelleen töihin, Annika sanoo.

 

Koululaiset kahden viikon kesätöissä

Kesällä 2022 Lahden Taloilla on seitsemän yläasteikäistä koululaista kahden viikon kesätöissä. Työpäiviin mahtuu paljon myös piristäviä hetkiä – kuten yhteinen pyöräretki!

 

Santtu käy koulua Kouvolassa Urheilupuiston koulussa ja syksyllä on vuorossa 8. luokka. Lahden Talojen kesätyö on hänelle ensimmäinen.
− Kesäduunin starttaus tuntui kivalta. Me teemme täällä Lahden Taloilla tietokonehommia, Santtu kiteyttää.

Susanna on Lahden yhteiskoulun kuvataideluokan oppilas. Syksyllä alkaa 9. luokka. Myös Susanna on ensimmäistä kertaa kesätöissä. Hänestä töitä on ollut kiva tehdä ja on mukava ansaita omaa rahaa.
− Olen tehnyt tiedonsiirtoa ja pääosin töitä tehdään tietokoneella. Tulevista työtehtävistä en osaa vielä sanoa, mutta todennäköisesti nekin liittyvät tietokoneella tekemiseen, Susanna kertoo.

Otso aloittaa syksyllä Lahden Yhteiskoulun 8. luokan. Ensimmäinen kesätyö hieman jännitti häntä aluksi, mutta kesätöiden aloitus on tuntunut kuitenkin kivalta.
− Tulen tekemään tietokonehommia. Olen päässyt tekemään tietojen siirtoa paikasta toiseen, Otso sanoo.

Rosa käy Lahden Tiirismaan koulua ja siirtyy 7. luokalle kesän jälkeen.
− Tämä kesätyö on minun ensimmäinen työpaikkani. Kesätyön starttaus oli ihan kivaa. Olen päässyt tekemään vuokrasopimusten päättymisaikoja, Rosa kertoo.

Olivia on Lähteen koulun oppilas ja hän aloittaa syksyllä 8. luokan. Hän on päässyt Rosan tapaan tekemään vuokrasopimusten päättymisaikoja.
− Tämä on minun ensimmäinen kesätyöni ja tämän aloitus tuntui ihan kivalta, Olivia iloitsee.

Iida suuntaa kesälomien jälkeen Salpausselän yläasteen yhdeksännelle luokalle. Kahden viikon kesätyöpätkä Lahden Taloilla on lähtenyt Idallakin mukavasti käyntiin vuokrasopimusten päättymisaikoja täyttäen.
− Tämä on ensimmäinen kesätyöpaikkani. Töiden starttaus sujui hyvin käyttäessämme ensimmäisen päivän asioihin tutustumiseen. Töiden teko ei tuntunut yhtä rankalta kuin odotin, Iida sanoo.

Lisa aloittaa lukiouransa Gaudian IB-linjalla ensi syksynä. Sitä ennen on aika kääriä hihat Lahden Talojen kesätöiden merkeissä, jossa hän pääsee muun muassa kirjoittamaan vuokrasopimusten loppumispäiviä ja tekemään myös kuvakäsittelytöitä. Lisa on Lahden Taloilla jo toista kertaa kesäduunissa.
− Työt ovat molemmilla kerroilla olleet mukavia, Lisa kiteyttää.

Uutiset