Lahden Taloille valmistuu 300 uutta kotia – nyt on hyvä aika hakea asuntoa Vasaratieltä

Asukashaku keskustan ja Rakokiven asuntoihin on alkanut. Kampusraitin varrelle valmistuu uusia opiskelija-asuntoja loppuvuodesta.

Nastolaan Rakokiven keskustaan Vasaratie 2-4:ään nousee kaksi uutta viisikerroksista kerrostaloa. Taloihin tulee yhteensä 80 asuntoa. Nämä kohteet valmistuvat loppuvuodesta 2020. – Haku uusiin asuntoihin on jo alkanut, ja asunnot ovat herättäneet kiinnostusta, sanoo Lahden Talojen markkinointipäällikkö Piia Jokiaho. Saimaankadun ensimmäisen talon asukasvalinnat on jo tehty, toisen talon asukasvalinnat tehdään syksyllä.

Rakokiven kohteet sijaitsevat aivan palveluiden vieressä. Rakokivessä on iso tasainen etelään aukeava piha-alue ja hyvät parkkialueet. Keskustassa Saimaankadun kerrostalojen ylimmän kerroksen saunaosaston laajalta näköalaterassilta on hienot näkymät Lahden keskustan ylle. Piha-alueet ovat viihtyisiä ja turvallisia. Kaksikerroksinen asukaspysäköintihalli sijoittuu osin maan alle ja hallin kattotaso maisemoidaan viheristutuksilla.

Opiskelija-asumisen laatutasoa nostetaan myös. Laatikkotehtaankadulle, Niemen Kampusraitin varrelle, aivan LABin ja LUTin uuden kampuksen viereen nousee kaksi uutta opiskelijataloa. Kyseessä on kaksi toisiinsa kytkettyä viisikerroksista taloa, joihin tulee 110 pienasuntoa, joista 80 on yksiöitä ja 30 kaksioita. Asunnot ovat tilavia ja vastaavat tämän päivän opiskelijoiden tarpeita. Asuinnoissa on muun muassa suuri lasitettu parveke ja astianpesukone. Rakennusten alimpaan kerrokseen sijoittuvat suuret yhteisölliset tilat, joiden käytöstä asukkaat voivat itse päättää. Toive yhteisistä tiloista tuli esille muun muassa Lahden Talojen ja ammattikorkeakoulun opiskelija-asumista koskevassa selvityksessä. Uudisrakennusprojekti valmistuu marraskuun 2020 lopussa.

Lahden Talojen uudiskohteiden laatutaso on korkea. Rakennuskonseptissa käytetään laadukkaita materiaaleja ja rakentamisen laadunvalvontaan on panostettu. Työmaiden toimintaa mitataan jatkuvasti muun muassa TR-mittauksella. Asuinhuoneistoissa on vinyylilankkulattiat ja lattialämmitys kylpyhuoneessa. Keittiöiden varustetasoon kuuluvat laminaattitasot, induktioliesi ja astianpesukone. Asuinnoissa on tilavat lasitetut parvekkeet. Kesäaikaan asuintiloja viilennetään keskitetyn tuloilman kautta. Rakennuksessa on myös sisäantennijärjestelmä matkapuhelinverkon kuuluvuuden varmistamiseksi sekä yhteisinä tiloina talosauna, monitoimitila, pesula ja kuivaushuoneet. Viihtyisät yhteiset tilat ja toimivat piha-alueet lisäävät asukastyytyväisyyttä ja tukevat yhteisöllisyyttä.