Lahden Talot panostaa asumisen laatuun

Laadukkaasti ja vastuullisesti rakennettuja, viihtyisiä koteja hyvällä sijainnilla. Kiinteistönomistajana Lahden Talot panostaa ympäristövastuullisesti rakennettujen ja elämää kestävien nykyaikaisten kotien rakentamiseen.

 

Tämän päivän laadukas asuminen koostuu asumisviihtyvyydestä, energiatehokkaista ja vastuullisista ratkaisuista. Lahden Talojen kaikissa uudiskohteissa hyvä laatu on rakentamisen perusedellytys.

− Asukkaille tämä näkyy korkeatasoisten rakennusteknisten perusratkaisujen ohella selkeimmin asuntojen riittävässä koossa, laadukkaassa varustetasossa ja tyylikkäissä pintamateriaaleissa, sanoo Lahden Talojen kiinteistöjohtaja Harry Koskela.

Lahden Talojen kaikissa uudiskohteissa on panostettu asumisen laatuun – avarat ja toimivat pohjaratkaisut, vinyylilankkulattiat sekä keittiön laminaattitasot tuovat mukavuutta jokapäiväiseen arkeen. Lisäksi uudiskohteiden asunnoista löytyy niin induktioliesi kuin astianpesukonekin ja yhteisessä käytössä olevat pesu- ja kuivaushuoneet. Lahden Talojen uudiskohteissa on aina keskimääräistä paremmin varustellut hissit, toimivat verkkoyhteydet ja jätteiden syväkeräysastiat.

Uudistuotannon ohella myös muita kohteita uudistetaan elinkaarimallin mukaisesti vastaamaan asukkaiden tarpeita. Perusparannuskohteissa asuntojen kaikki pinnat uusitaan ja varustetaso nostetaan uudiskohteiden tasolle tuomalla asuntoihin esimerkiksi astianpesukoneet. Myös kylpyhuoneet remontoidaan täysin. Perusparannuksen yhteydessä rakennusten julkisivut saavat uuden elämän, kun ne maalataan, kaiteet uusitaan ja parvekkeet lasitetaan. Myös yksittäisiä asuntoja remontoidaan jatkuvasti.

Taide elävöittää Lahden Talojen Jaksonkadun kiinteistön julkisivua.

 

Taidetta julkisivuissa ja kirsikkapuita pihoilla

 

Lahden Taloilla myös asuinalueen viihtyisyydestä pidetään huolta. Esimerkiksi Svinhufvudinkadun uudiskohteessa puukerrostalokortteliin sijoitetaan taidekilpailun voittanut Jaakko Heikkilän veistossommitelma ’Kivenpuoleinen’, joka elävöittää kaupunkitilaa. Myös Jaksonkadun uudiskerrostalojen julkisivuissa nähtävä ympäristötaide kehittää koko radanvarren kaupunkikuvaa merkittävästi. Jaksonkadun taideteoksen ’Ratavarren Aarre’ on suunnitellut Tatu Tuominen.

− Haluamme Lahden Taloilla tuoda jatkossa rakentamiseen enemmän moni-ilmeisyyttä ja arkkitehtuurista ulottuvuutta, sanoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

Lisäksi Lahden Talot kannustaa asukkaitaan kaupunkiviljelyyn tarjoamalla istutustarpeet ja -laatikot asukkaiden vapaaseen käyttöön. Asukkaiden toiveesta talojen pihalle on istutettu myös rusokirsikkapuita. Lahden Talojen pihoille on tehty koteja myös mehiläisille ja näin pyritty tukemaan luonnon monimuotoisuutta.

 

Viheralueet tuovat viihtyvyyttä naapurustoon.

 

Energiaa säästöön kestävillä materiaaleilla

 

Asumisen ympäristövaikutukset kiinnostavat yhä useampia ja oman kodin halutaan olevan energiatehokas. Tällaisia koteja etsitään yhä enemmän myös vuokra-asuntomarkkinoilla.

Lahden Talojen kodit suunnitellaan alusta lähtien mahdollisimman energiatehokkaiksi. Myös perusparannuskohteissa energiatehokkuuden parantaminen on keskeinen lähtökohta. Kaikilla uudiskohteilla on A-energialuokan tunnus, joka on merkki parhaasta mahdollisesta energiatehokkuudesta. Uudiskohteiden katoilla toimivat aurinkopaneelit antavat energiaa esimerkiksi talojen viilentämiseen kesäaikaan. Led-lampuilla sekä laadukkailla ja kestävillä materiaalivalinnoilla puolestaan varmistetaan, että Lahden Talojen kodit kestävät hyvin kulutusta.

− Rakentamisessa olemme lähestymässä 0-energiatasoa ja tulemme tulevaisuudessa lisäämään omaa sähköntuotantoa. Energiatehokkuudesta hyötyvät niin asukkaat kuin ympäristökin, sillä energiatehokas rakennus pienentää muun muassa sähkön ja lämmönkulutusta sekä hillitsee asumisen ilmastovaikutuksia ja hiilidioksidipäästöjä, Anttonen sanoo.

Lisäksi kaikki Lahden Talojen kohteet on liitetty yhteen kattavaan kiinteistönhallintajärjestelmään, jonka analytiikka antaa entistä parempaa ohjaus- ja ennakointitietoa kiinteistöhallintaan.

− Asukkaille tarkempi ja ennakoiva kiinteistötekniikan ohjaus näkyy muun muassa asumisviihtyvyyden parantumisena, Koskela kertoo.

Lahden Talot on paitsi vuokranantaja myös sekä rakennuttaja että kiinteistönomistaja.

− Kun rakennamme itsellemme, meidän kannattaa tehdä laadukkaita perusratkaisuja, jotka kestävät rakennuksen koko elinkaaren – kerrostalossa siis yli 70 vuotta. Tämä nostaa hieman investointikustannuksia, mutta alentaa rakennuksen tulevia elinkaarikustannuksia. Totta kai haluamme vastata myös markkinoiden kysyntään ja asukkaiden odotuksiin, Anttonen sanoo.

 

Kestävät materiaalivalinnat ja laitteet parantavat asumisviihtyvyyttä ja energiatehokkuutta.

 

Uutiset