Vesivinkki-kilpailun satoa

Vastuullisella vedenkäytöllä säästetään sekä luontoa että rahaa. Vesivinkki-kilpailuumme tuli paljon hyviä ja ajankohtaisia vinkkejä.

Moni vinkkasi, että vettä ei tarvitse juoksuttaa niin paljon, kun sitä säilyttää jääkaapissa juomapullossa. Varsinkin lämpimillä ilmoilla putkistoissa oleva vesi lämpenee helposti, joten erityisesti kesähelteillä tätä kannattaa kokeilla. Toinen ajankohtainen ja paljon vinkattu aihe oli kukkien kasteluvesi. Kasteluun voi käyttää hyvin esimerkiksi ulkoa kerättyä sadevettä tai vaikka vettä, jonka valuttaa käsien huuhtelun yhteydessä alla olevaan kattilaan.

Meille tulleiden vinkkien keskuudesta arvottiin kolme voittajaa ja heidät palkittiin lahjakortein.

Heidi-Irene lähetti useampia vinkkejä, muun muassa seuraavat: “Jos on useampi kattila ja pata mitkä pitää pestä käsin, niin kierrätän niiden pesuveden kattilasta toiseen, enkä laske aina uutta tiskivettä. Kaikissa pesuissa käytän aina seisovaa vettä, eli hana ei ole päällä, paitsi huuhdellessa – oli kyse sitten hammaspesusta, suihkusta tai tiskeistä.”

Timo vinkkasi, että keittiöihin voitaisiin asentaa poresuutin, joka vähentää hukkavedenkäyttöä, lisää asukasmukavuutta ja on vastuullinen.

Jennin vinkkinä oli vesikannun laittaminen jääkaappiin, jotta sieltä saa tarvittaessa kylmää ja raikasta vettä suoraan, eikä vettä tarvitse valuttaa.

Lämmin kiitos kaikille vinkkejä lähettäneille – arjessa pieniä muutoksia tekemällä saadaan yhdessä isoja ympäristöystävällisiä tekoja aikaan!

Veden vastuullinen käyttö -asukaskampanja somessa
Facebook: LahdenTalot Energianeuvonta alueellasi
Instagram: @LahdenTalot
Twitter: @EneuvontaPH

Uutiset