Puukerrostalomme vastuullisesti rakennetut kodit ovat kauniita niin silmälle kuin luonnolle

Puurakenteisen Svinhufvudinkadun kerrostalomme kodit ovat ilo paitsi luonnolle, myös sen asukkaille – puu sitoo ilmasta hiiltä ja rakennusmateriaalina se on näyttävä ja lämmin. Lahden Taloilla vastuullisuuteen kiinnitetään huomiota kaikessa toiminnassa.

 

Lahden Talot teki uuden aluevaltauksen ja rakennutti ensimmäisen puurakenteisen kerrostalonsa. Svinhufvudinkatu 11 uudisrakennus on Lahden Talojen ensimmäinen puukerrostalo. Puukerrostalo on osa Lahden Talojen ympäristövastuullista ja hyvään laatutasoon tähtäävää uudisrakentamista.

Vastuullisuus on jo pitkään ollut luonnollinen osa Lahden Talojen kaikkea toimintaa. Lahden Taloilla on tehty pitkäjänteisesti töitä vastuullisuuden eteen esimerkiksi remontoimalla kiinteistöjä ja parantamalla niiden energiatehokkuutta. Lisäksi Lahden Taloilla etsitään jatkuvasti uusia ekologisia tapoja rakentaa.

Puurakentamisen ekologisuus kulkee läpi koko rakennuksen elinkaaren. Luonnossa puu toimii hiilinieluna koko elinkaarensa ajan, sillä se sitoo hiilidioksidia ja luovuttaa happea takaisin ilmakehään. Rakennusmateriaalina puu varastoi itseensä sitoutunutta hiiltä toimien näin hiilivarastona. Rakennuksen tullessa käyttöikänsä päähän, voidaan puurakenteiset rakennusmateriaalit laittaa kiertoon. Kodeissa rakennusmateriaalina käytetty puu tasaa muun muassa sisäilman kosteutta, tuo lämmintä tunnelmaa ja on ilo silmälle.

 

Lahden Talojen puukerrostalo sijoittuu näkyvälle paikalle niin sanottuun Nelon kortteliin Lahden keskustan, oppilaitoksen ja Vesijärven tuntumassa.

 

Ympäristövastuullinen rakentaminen voi olla myös kaunista ja kehittää kaupunkikuvaa

Lahden Talojen viime vuonna valmistunut Jaksonkadun uudiskohde kehittää koko Lahden kaupunkikuvaa ja edustavat nykyaikaista kaupunkiasumista parhaimmillaan. Jaksonkadun kiinteistöt, kuten kaikki Lahden Talojen uudiskohteet, rakennetaan A-energialuokkaan, joka kertoo rakennuksen parhaasta mahdollisesta energiatehokkuudesta.

Lahden Talojen Jaksonkadun kiinteistöjen julkisivua koristaa uniikki ympäristötaideteos. Uudiskohteen julkisivuun on ikuistettu Lahden vanha puinen rautatieasemarakennus upeina graafisina kuvioina luonnollisessa koossaan.  Myös Svinhufvudinkadun puukerrostalokorttelin julkisivuja koristaa kiviaiheista koostuva veistossommitelma, joka rakentuu kuudesta eri rakennusten julkisivuun sijoittuvasta osasta.

Lahden Talot panostaa asuntojensa elinkaareen ja laatuun uudiskohderakentamisen ohella myös remontoimalla vanhempia kohteitaan. Lahden Talojen perusparannuskohteissa asuntojen kaikki pinnat uusitaan ja varustetaso nostetaan uudiskohteiden tasolle. Uudistuksilla, kuten ikkunoiden uusimisella, ilmanvaihdon parantamisella ja LED-valaisimilla sekä kodinkoneilla oli positiivinen vaikutus myös kohteen energiatehokkuuteen.

– Haluamme tarjota asukkaillemme mahdollisimman hyviä asumiskokemuksia. Laadukkaat kodit, järkevällä hinnalla ja hyvällä sijainnilla vetävät asukkaita puoleensa myös Lahden ulkopuolelta. Esimerkiksi uudiskohteidemme kodit vuokrattiin hyvin nopeasti, kertoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

 

Ympäristötaideteos muotoutumassa Lahden Talojen Jaksonkadun uudiskohteen julkisivuun.

 

Vastuullisuusteot raportoituna ja helposti saatavilla

Lahden Taloilla halutaan tarjota asukkaille turvallisia ja laadukkaita asumiskokemuksia. Kotien turvallisuutta kehitetään Lahden Taloilla jatkuvasti ja turvalliseen asumiseen kuuluu myös poikkeustilanteisiin varustautuminen.

− Meillä on vuokranantajana iso vastuu asukkaidemme turvallisuudesta, varautumiskeinoista ja tietoisuuden lisäämisestä. Vastuu on korostunut viime aikojen poikkeuksellisissa olosuhteissa, sanoo Lahden Talojen isännöintipäällikkö Matti Koskinen.

Lahden Talot julkaisee tänä vuonna ensimmäisen vastuullisuusraporttinsa, jossa raportoidaan vaikutuksia sosiaalisen, ympäristön ja taloudellisen vastuun osalta. Jatkossa vastuullisuusraportti julkaistaan joka vuosi osana yhtiön vuosikertomusta. Raportti toteutettiin verkkoversiona. Lahden Talojen tavoitteena on, että tiedot yhtiön vastuullisuustyöstä ovat jatkossa helposti ja luotettavasti saatavilla.

Kaikkea Lahden Talojen toimintaa ohjaavat yhdessä laaditut arvot, joita ovat asukastyytyväisyys, vastuullisuus, työhyvinvointi ja tuloksellisuus. Vastuullisuusraportissa avataan, millaisia toimenpiteitä Lahden Talot tekee, jotta arvot näkyisivät kaikessa toiminnassa.

– Vastuullisuus on tärkeä arvo, joka on läsnä kaikessa työssämme ja ohjaa tekemistämme. Vastuullisuustyössämme panostamme erityisesti asiakastyytyväisyyteen, asumisen päästöjen vähentämiseen, henkilöstön kouluttautumiseen ja osaamisen kehittämiseen sekä paikallisen työllisyyden tukemiseen, sanoo Lahden Talojen ympäristöpäällikkö Elina Rantanen.

 

Lahden Talojen vastuullisuusraportissa raportoidaan vaikutuksia sosiaalisen, ympäristön ja taloudellisen vastuun osalta.

Uutiset